‘Türkiye’deki Üniversite Öğrencilerinin Avrupa Birliği Algısı Anket Çalışması’ Adlı Kitapçık Tanıtılacak

‘Türkiye’deki Üniversite Öğrencilerinin Avrupa Birliği Algısı Anket Çalışması’ Adlı Kitapçık Tanıtılacak

‘Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin Avrupa Birliği algısı anket çalışması’ adlı kitap tanıtılacak.

- ‘Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin Avrupa Birliği algısı anket çalışması’ adlı kitap tanıtılacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Konrad Adenauer Stiftung Derneği tarafından desteklenen ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Nail Alkan’ın önderliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’deki Üniversite Öğrencilerinin Avrupa Birliği Algısı Anket Çalışması” adlı kitapçığın 04 Ekim Cuma günü Swiss Otel'de tanıtılacağı bildirildi.

Etkinliği Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya yapacağı açılış konuşması ile onurlandıracağı kaydedilen açıklamada, Türkiye’nin nüfusunun çoğunluğunu gençlerin oluşturması dolayısıyla yüksek öğrenim alan gençlerin Avrupa Birliği hakkında bilinçli bir şekilde sahip oldukları pozitif ya da negatif algının, son dönemde Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yaşanan gelişmeler ışığında genel tablonun ortaya çıkarılması açısından oldukça önemli olduğu belirtildi.

Kitapçığın Türkiye’de üniversite eğitimi alan gençlerin Avrupa Birliği’ne yönelik algılarının belirlenmesinin ve bu çerçevede ileriye dönük stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlanmasının amacıyla ortaya çıkarıldığı aktarıldı.