Türkiye'nin ''Gönlü En Zengin' işadamı

Türkiye'nin ''Gönlü En Zengin' işadamı

Türkiye'nin 'gönlü en zengin' iş insanı Koç Grubu'nun başındaki Mustafa Koç oldu..

Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’de en çok bağış yaparak bağış kültürüne katkıda bulunan iş insanlarının belirlendiği "Gönlü Zenginler" araştırmasının sonuçları açıklandı.

Listenin ilk sırasında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç yer alırken, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ikinci, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise üçüncü oldu.

Türkiye’de sosyal şirket modelinin yaygınlaşmasını hedefleyen Nef’in ana sponsorluğunda Sanko Holding ve Bilkent Cyberpark’ın da sponsor olarak destek verdiği, Türkiye’de en çok bağış yapan 15 iş insanının ödül aldığı ödül töreni, Dolmabahçe’deki The Ritz Carlton Otel’de yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ödül töreni Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ile Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur’un açılış konuşmalarıyla başladı.

BAZI YARIŞMALARDA İKİNCİ YA DA ÜÇÜNCÜLÜĞE DÜŞTÜĞÜNÜZ ZAMAN ÜZÜLMEZSİNİZ

Araştırmalar sonucunda ilk üçe girenlere ödülleri Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ile Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur tarafından verildi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç adına birincilik ödülünü alan Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, “Benim burada çok büyük bir sorumluluğum var çünkü konuşmacıların konuşmasında yer verdiği Vehbi Beyin adını taşıyan vakfın yöneticiliğini yapıyorum. Ve aslında biraz onun aziz hatırası önünde bu ödülü almış hissediyorum kendimi. Biz geçen yıl da birincilik ödülü aldık. Bazı yarışmalar vardır ikinci yada üçüncülüğe düştüğünüz zaman üzülmezsiniz, sevinirsiniz. Bize de öyle olacak” diye konuştu.

BU ÖDÜLÜ GEÇTİĞİMİZ SENE OLDUĞU GİBİ BU YIL DA ALMAK ONUR VERİCİ

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk adına ikincilik ödülünü alan Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akan, “Doğuş Grubu sosyal sorumluluk projeleri içerisinde ağırlıklı eğitim, kültür, spor, kültür-sanat, çevre ve sağlık olmak üzere çok çeşitli projeler yürütmekte. Bu projelerimizden dolayı da böyle anlamlı ödülü geçtiğimiz sene olduğu gibi bu yıl da almak çok onur verici. Ben bu ödülü sosyal sorumluluk projelerimize katkıda buluna tüm Doğuş Grubu çalışanları adına alıyorum” dedi.

HAYIR YAPMAK PARA DAĞITMAK DEĞİLDİR

Üçüncülük ödülünü alan FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, “Ben burada hayatımda çok önemli rol oynayan 3 isimden bahsetmek istiyorum. Birincisi Yeniköy’deki komşum Vehbi Koç, ikincisi Sakıp Sabancı, üçüncüsü de Bilkent ve Hacettepe Üniversitesini dünya sıralamasına sokan İhsan Doğramacı. Bu üç iş insanından çok şey öğrendim. Bilhassa hayır yaparken değer katmayı öğrendim. Hayır yapmak gerçekten para dağıtmak değil. Hayır yapmak insanların hayatlarına dokunmak, dokunurken de bu insanları farklı boyutlara taşıyabilmek” dedi. ABD’de bütün serveti çocuklara bırakmamak gibi bir kültürün olduğunu ve okuduğu bir kitaptan etkilendiğini anlatan Özyeğin, “Ben de o kitaptan ilham alarak yaptığım bütün kız yurtlarını, okulları Doğu ve Güneydoğu’da yaptım. Hatta arada sırada bunun şakasını yapıyorum. Diyorum ki: ‘Ben çözüm sürecine 12 sene önce başlamıştım’. Gerçekten bütün kız yurtlarım Malazgirt, Doğu Beyazıt, Patnos, Siverek, Kızıltepe, Midyat gibi şehirlerde ve kasabalarda. ”

Töreninin ardından ödül alan 15 kişi toplu fotoğraf çekindi.

TÜRKİYE’NİN 2014 YILI GÖNLÜ ZENGİNLER LİSTESİ

Capital Dergisi’nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin ‘Gönlü Zenginler’ listesi şöyle;

1-Mustafa Koç (Koç Holding)

2- Ferit F. Şahenk (Doğuş Holding)

3- Hüsnü M. Özyeğin (Fiba Holding)

4-Ali Doğramacı (Fiba Bilkent Holding)

5-Mehmet Ali Aydınlar (Acıbadem Sağlık Grubu)

6- Tuncay Özilhan (Anadolu Grubu)

7- İpek Ilıcak Kayaalp (Rönesans Holding)

8- M. Sinan Tara (Enka)

9- Avni Çelik (Sinpaş Holding)

10- Ahmet Eren (Eren Holding)

11- Ahmet Kocabıyık (Borusan Holding)

12- Öner Hekim (Hekim Holding)

13- Hacı Boydak (Boydak Holding)

14- Erden Timur (Nef)

15- Gökyiğit-Berker-Akçağlılar Tekfen Holding