Türkiye'nin ilk 4G yerli telefonu

Türkiye'nin ilk 4G yerli telefonu
Güncelleme:

Vodafone 4G'li ilk yerli telefon Smart 4 Power'ı tanıttı.

Tür­ki­ye akıl­lı te­le­fon üre­tim mer­ke­zi ol­ma yo­lun­da hız­la iler­li­yor. Bu nok­ta­da her tür­lü ye­ter­li tek­no­lo­ji­ye sa­hip olan Tür­ki­ye­’de ar­tık 4G’­li te­le­fon­lar da üre­til­me­ye baş­lan­dı. Şu ana ka­dar ken­di mar­ka­sıy­la 15 ürün su­nan Vo­da­fo­ne, 4G’­li ilk te­le­fo­nu­nu da ta­ma­men Tür­ki­ye­’de yer­li gü­cüy­le üre­te­cek. Üze­rin­de Ma­de in Tur­keyya­za­cak olan Smart 4 Po­wer ad­lı ci­haz, pe­şin fi­ya­tı­na 599 li­ra­dan sa­tı­şa çı­ka­cak.

Al­ca­tel iş­bir­li­ğiy­le ge­liş­ti­ri­len ci­ha­za Red Eli­te ve Red Eli­te Ex­tra ta­ri­fe­si­ne sa­hip abo­ne­ler, 24­lık söz­leş­mey­le üc­ret­siz sa­hip ola­bi­li­yor.

4G ulus­la­ra­ra­sı do­la­şı­mı (roa­ming) müş­te­ri­le­ri­ne su­nan tek ope­ra­tör olan Vo­da­fo­ne Tür­ki­ye, Smart 4 Po­wer ile mo­bil ile­ti­şi­min en ­sek hız ka­pa­si­te­si­ni her­kes için eri­şi­le­bi­lir kıl­ma­yı he­def­li­yor. Böy­le­lik­le tü­ke­ti­ci­ler Vo­da­fo­ne Smart 4 po­wer ile İtal­ya, İs­pan­ya, Yu­na­nis­tan, Ro­man­ya, Por­te­kiz, İn­gil­te­re, Ye­ni Ze­lan­da ve Hol­lan­da­’ya ya­pa­cak­la­rı zi­ya­ret­ler­de 4G tek­no­lo­ji­si­nin ola­nak­la­rın­dan fay­da­la­nır­ken, ta­ri­fe­le­ri­nin ta­ma­mı­nı tıp­kı Tür­ki­ye­’dey­miş gi­bi öz­gür­ce kul­la­na­bi­li­yor­lar.

İc­ra Ku­ru­lu Baş­kan Yar­dım­cı­sı En­der Bu­ruk ise şu ­la­ma­yı yap­tı: “Ci­haz, hem 43,2 Mbps'ye va­ran çift ta­şı­yı­cı­lı in­ter­net tek­no­lo­ji­si­ni, hem de 150 Mbps'yi bu­lan 4G tek­no­lo­ji­si­ni (LTE CAT 4) des­tek­li­yor. Ci­ha­zı­mı­zın ta­sa­rı­mın­da Vo­da­fo­ne Self Ser­vis, Avan­taj Cep­te, Akut, Cep Cüz­dan, Mo­bil TV, Çift­çi Kı­la­vu­zu, Sağ­lık gi­bi Vo­da­fo­ne'a özel uy­gu­la­ma­lar bu­lu­nu­yor.”

Sınıfının en güçlü piline sahip
Ekran: 5 inç
Pil gücü: 3000 mAh
RAM: 1GB
Dahili Hafıza 4GB
İşletim Sistemi: 4.4 Kit kat
İşlemci:  Cortex A7 çekirdekli Mediatek MT6582M
Kamera: 5MP
Hız:: 1.3 Ghz 4 çekirdek
NFC:: var, 16 GB SD kart

Vo­da­fo­ne Tür­ki­ye CE­O’­su Gök­han Öğüt, “Tür­ki­ye­’nin ilk yer­li üre­tim 4G özel­lik­li akıl­lı te­le­fo­nu Smart 4 Po­we­r’­ı tek­no­lo­jik avan­taj­la­rı­na gö­re son de­re­ce uy­gun bir fi­yat­la su­na­rak,  abo­ne­le­ri­mi­zin di­ji­tal ça­ğa sağ­la­ma­la­rı­nı ko­lay­laş­tı­rı­yo­ruz.
4G des­tek­li bir te­le­fo­nu üret­mek tek ba­şı­na ye­ter­li de­ğil, abo­ne­le­rin bu hiz­me­ti de­ne­yim­le­ye­bil­me­si de ge­re­ki­yor. Bun­dan böy­le, yur­tdı­şı­na çı­kan müş­te­ri­le­ri­miz 4G’­nin hı­zı­nı, Vo­da­fo­ne Smart 4 po­wer ile de de­ne­yim­le­ye­bile­ce­k” di­ye ko­nuş­tu.