• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Gaziantep HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Türkiye’nin penye sektöründeki ilk fuarı açıldı

Türkiye’nin penye sektöründeki ilk fuarı olma özelliğini taşıyan PENTEX 1’nci Penye Tekstil ve Yan Sanayileri Fuarı, Gaziantep’te açıldı.
09.02.2012 17:22

Türkiye’nin penye sektöründeki ilk fuarı olma özelliğini taşıyan PENTEX 1’nci Penye Tekstil ve Yan Sanayileri Fuarı, Gaziantep’te açıldı.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, TÜMSİAD Gaziantep Şubesi ve Penye Konfeksiyoncular Derneği (PENKON) işbirliği ile düzenlenen fuarın açılışı Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 12 bin metrekare alanda 100’ün üzerinde katılımcının yer aldığı fuarın ziyaretçi profilini alışveriş merkezlerinin yetkilileri, zincir mağaza sahipleri, butik sahipleri, bayiler, toptancılar, distribütörler, aracılar, hazır giyim, fason imalatçıları ihracatçı ve ithalatçılar oluşturuyor. Fuarda sergilenen ürünler arasında da erkek, bayan, çocuk dış giyim, okul kıyafetleri, örme kumaş denim, triko, mağaza dekorasyon ürünleri, makine, yan sanayi ürünleri ve aksesuarlar bulunuyor.
Fuarın açılışında konuşan Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, “İlk kez gerçekleştireceğimiz bu fuarın sektörün başarısına önemli oranda katkı sağlayacağını umut ediyoruz. İnanıyorum ki, firmalarımız, her fuarda olduğu gibi, bu fuarda da çok önemli ticari bağlantılar kurup, hedefledikleri başarıya ulaşacaklardır.” diye konuştu.
PENKON Başkanı Mehmet Haskaya da sektör olarak eleman, mekan ve pazar sıkıntısı yaşadıklarını ifade etti. Herkesin kendi emeğiyle bir yerlere geldiğini ve 3 yılda da sektörden markalar çıkacağını kaydeden Haskaya, dünyaya isimlerini duyuracaklarını belirtti.
TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ise fuarın kapasitesi ile ilgili kafasında soru işaretlerinin bulunduğunu, ancak olağanüstü bir fuarla karşılaştığını ifade etti. Fuarların kolay düzenlenmediğini dile getiren Sert, “Bu kadar fedakarlığın getirdiği başarıyı takdir etmek gerekir.” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin G-20 içerisine girdiğini anlatan Sert, “Biz buraya bileğimizin gücüyle geldik. Büyük sıkıntılar çekildi. Bu da yetmedi. İlk 10’a gözümüzü diktik. Burada Türkiye’nin olması büyük bir hedefimiz.” şeklinde konuştu.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Mehmet Aslan sektörün sorunlarının çözümü noktasında desteklerinin süreceğini kaydetti. GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da eskiden konfeksiyonda fasoncu olan Türkiye’nin şimdi ileri derecede mesafe kat ettiğini vurguladı. Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban ise fuarın, sektörün ilk olması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Konuşmaların ardından, katılımcılar tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, açılıştan sonra stantları gezerek, firma sahipleriyle görüştü. CİHAN

66
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermedi
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim