Türkiye'ye bir destek de o isimden !

Türkiye'ye bir destek de o isimden !
Güncelleme:

AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok, Suriye'deki operasyonda Türkiye'ye destek verdi.

AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok, "Suriye'deki Kürt birlikler, Fırat'ın doğusunda kalmalı" dedi.

AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok, Suriye'deki Kürt birliklerin Fırat'ın doğusunda kalması gerektiğini söyleyerek, "Kürtler IŞİD'in püskürtülmesini Arap bölgeleri fethetmek için kullanmamalı" dedi.

"ORADA İŞLERİ YOK"

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partili Avrupa Parlamentosu milletvekili Elmar Brok, geçen haftaki Türkiye ziyareti sonrasında Alman Neue Presse gazetesine demeç verdi. Brok, Ankara'ya uzun süre IŞİD'e müsamaha ettiği ya da desteklediği yönündeki suçlamaların yöneltilmesinden sonra Türkiye'nin kararlı bir biçimde IŞİD'e yönelik operasyon başlatmasından memnuniyet duyduğunu vurguladı. Brok Suriye'deki Kürt birliklerinin Fırat'ın doğusunda kalması gerektiğini ve nüfusun çoğunluğunun Kürt olmadığı bölgeleri kontrol altına almaması gerektiğini söyleyerek, "Orada işleri yok" dedi.

"TÜRKİYE VİZEDE UZLAŞMA İSTİYOR"

Türkiye ile ilişkilerde kullanılan dile iki tarafın da dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunan Brok, AB ile Türkiye arasında vize serbestisi için yerine getirilmesi gereken kriterlerden en tartışmalı olanın terörle mücadele yasaları olduğunu hatırlatarak, "Türkiye bu konuda bir çözüm istiyor, iki taraf olarak söylemimizi yumuşatmalıyız" dedi.

Türkiye'nin vize serbestisi için AB'nin kendisinden talep ettiği 72 kriterin 67'sini yerine getirdiğini söyleyen Brok, "Geriye kalan beş maddeden dördüne çözüm bulunması kapıda. Bir tek terörle mücadele yasası kalıyor. Türkiye bu konuda da bir uzlaşma bulunması için bir yol haritası istiyor" dedi.

Hürriyet