Türkiye'ye bu koydan giriş yaptılar

Türkiye'ye bu koydan giriş yaptılar

Aydın'da yakalanan İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye giriş yaptığı koy ilk kez görüntülendi.

Aydın'ın Söke ilçesinde pazartesi sabahsaatlerinde yakalanan İsmail Akkol ve FadikAdıyaman'ın Türkiye'ye adım attığı bölge ve hareket noktalarıyla ilgili bilgiler kesinleşmeye başladı.

100 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞIYOR

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre; emniyet güçleri dün Aydın'ın Didim ilçesi ve çevresinde çalışmalarını sürdürmeye devam etti. 100 kişilik ekip susma hakkını kullanan Akkol veAdıyaman'ın nasıl geldiği, yanlarında başkaları var mıydı sorularının yanıtını çözmek için çalışmalarını sürdürdü.

KAMERA KAYITLARI TEK TEK İNCELENDİ

Bölgedeki tüm kamera kayıtları tek tek incelendi, alanda bulunan yazlık sitelerin bekçileri, işçiler, çobanlar, dükkanlar tek tek sorgulandı. İnsan kaçakçılarının mültecileri botlara bindirdikleri Fener Koyu ise adeta ablukaya alındı.

ismail-akkol-ve-fadik-adiyaman-in-turkiye-ye-8130399_521_m.jpg

BİR SİTEYE AİT KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE GİRDİLER

Çalışmalar sırasında bir yazlık sitenin kamerasından elde edilen görüntüler teröristlerin bu koya indiği ihtimalini kuvvetlendirdi. Olay sabahı 08.00'de Akkol ve Adıyaman'ın koydan gelen yaklaşık beş kilometrelik yolu yürürken bir sitenin kamera görüntülerine girdikleri saptandı.

ismail-akkol-ve-fadik-adiyaman-in-turkiye-ye-8130399_5506_m.jpg

TÜRKİYE'YE GİRİŞ YAPTIKLARI KOY GÖRÜNTÜLENDİ

İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye girdiği tahmin edilen koyu ise Hürriyetgörüntüledi. Yunanistan'ın Farmakonisi ve Leros adasına en yakın noktalardan biri olan Fener Koyu'nda derme çatma birkaç kulübe ve küçük bir balıkçı barınağı bulunuyor.

ismail-akkol-ve-fadik-adiyaman-in-turkiye-ye-8130399_5921_m.jpg

TAM KARŞISI MÜLTECİLERİN İNDİRİLDİĞİ YER

Yazın daha hareketli olan koyun, barınağın tam karşısındaki kısmı ise insan kaçakçılarının mültecileri kaçış için bıraktıkları noktalardan biri. Tam bu alanda teknelerin yanaştığı söylenen bir iskele duba ve mültecilerin beklediği derme çatma klübeler var. Geçen haftalarda koyda hayatını kaybedenlerin olduğu bir facia da yaşandı. Koyun arka kısmının çalılık ve patika yolu bulunduğu gözlenirken 5 kilometre sonra ana yola çıkılıyor.

ismail-akkol-ve-fadik-adiyaman-in-turkiye-ye-8130399_5143_m.jpg

BALIKÇI GÖRDÜ

Özel ekibin iki gündür bölgede herkesin bilgisine başvurduğu koyda bir balıkçının polislere sabah saatlerinde elinde gitar bulunan bir adam ve bir kişiyi daha koydan araziye doğru yürürken gördüğünü ifade etmesi üzerine ekipler dağlık alanda da çalıştı.

Özellikle çobanlarla tek tek görüşüldü. Bölgedeki siteler bir bir arandı. Edinilen bilgiye göre Akkol ve Adıyaman'ı koya bir sürat teknesi bıraktı. Bölgedeki ekiplerin çalışmaları sürdüreceği teröristlerin yanında gelmiş başka kişiler olma ihtimalinin de değerlendirildiği öğrenildi.