Türkiye’ye Gelen En Büyük Konteyner Gemisi Asya Port’u Selamladı

Türkiye’ye Gelen En Büyük Konteyner Gemisi Asya Port’u Selamladı

Dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan ve Türkiye’ye yönelik konteyner taşımalarının başında gelen MSC’nin sahip olduğu konteyner gemisi, Tekirdağ’da Asya Port’u selamladı.

- Dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri olan ve Türkiye’ye yönelik konteyner taşımalarının başında gelen MSC’nin sahip olduğu konteyner gemisi, Tekirdağ’da Asya Port’u selamladı.

Akdeniz ve Uzakdoğu arasında sefer yapacak olan MSC London, Eyfel Kulesi’nden daha uzun 399 metre ve 15 bin TIR’ın taşıyabileceği konteyner kapasiteli. Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Barbaros Mahallesi’nde inşaatı devam eden Türkiye’nin en büyük konteyner limanı açıklarına demir atan MSC London, 4 futbol sahası büyüklüğünde.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KONTEYNER LİMANI ASYA PORT”

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olacak olan Asya Port, 450 milyon dolar yatırım ile bin 200 kişiye istihdam sağlayacak.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Asya Port Limanı'nda yapılan bilgilendirme toplantısında, ‘Asya Port ulusal hedefe hizmete çok başarılı bir fikir’ dedi.

Asya Port’un Tekirdağ ve ülke ekonomisi için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Vali Yerlikaya, "Öncelikle MSC yönetimini MSC London’u üretip seyri sefere kazandırdığı, uluslararası deniz ticaretine, nakliyesine kazandırdığı için teşekkür ediyorum, kutluyorum. Geminin sıhhatle, afiyetle kazasız belasız seyrini diliyoruz. Tekirdağ Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısıdır. Bizim tabirimizle Anadolu’nun batı yakası. Türkiye’nin en büyük sanayi kenti, dünyanın 6 büyük metropol kenti olan İstanbul’un tüm batı komşusu biziz. Ulusal hedefe hizmete çok başarılı bir fikirdi Asya Port. Böyle büyük bir liman ülke için çok önemli. Bulunduğumuz coğrafya için çok önemli bu limanın sadece limandan ibaret olmaması gerekir" şeklinde konuştu.

Vali Yerlikaya’nın ardından konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise, "Bugün bir tarihi ana tanıklık etmek için hep beraber buradayız. Dünyanın birkaç gemisinden birisi olan MSC London gemisi Tekirdağ’ı, Türkiye’yi, Türkiye’nin en büyük konteyner limanını ziyaret ediyor, selamlıyor. Yakın bir zamanda umuyorum bir yıla kalmaz zaman dilimi içerisinde bu, Türkiye’nin en büyük limanı hizmete girecek" ifadelerini kaydetti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Asya Port’un tamamlanması halinde MSC London gibi dev gemilerin Tekirdağ’ı sık sık ziyaret edeceğini ifade ederek, “Asya Port faaliyete girdiğinde bu gibi dev gemileri, Tekirdağ açıklarında çok sık göreceğiz. Asya Port Türkiye’nin ve diğer ilkelerin Karadeniz’e sahili olması dikkate alınarak inşa edilerek Tekirdağımız için de büyük bir istihdam sağlayacaktır” diye konuştu.