''Türkiye'ye muhtaç kalacaklar''

''Türkiye'ye muhtaç kalacaklar''

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye büyürken, Avrupa Birliği'nin (AB) hantallaştığını söyleyip, "Bir gün gelecek, AB ülkelerinin vatandaşları Türkiye'ye muhtaç olacak. Onlar gelecek bize iş için" dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye büyürken, Avrupa Birliği (AB)'nin hantallaştığını söyleyip, "Bir gün gelecek, AB ülkelerinin vatandaşları Türkiye'ye muhtaç olacak. Onlar gelecek bize iş için" dedi.

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde partisinin İlçe Başkanlığı tarafından bir çay bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemekten sonra partililere hitap eden Şahin, İngiliz halkının yüzde 52'lik bir kesiminin AB'den çıkalım diye tercih ortaya koyduğunu, buna da saygı duyduklarını söyledi. Şahin şöyle konuştu:

"Türkiye AB'ye girer, biz bir an önce çıkalım, kaçalım propagandasını yaptılar. Ne olurmuş Türkiye AB'ye girerse? Efendim, "Türkler İngiltere'yi işgal edermiş." Böylesine mantık dışı, ön yargılı birtakım ifadelerle İngiliz halkı Türkiye'ye karşı yönlendirilmeye çalışıldı maalesef. "Gitmeyelim, kalalım" diyenler de Türkiye'yi kullandı. Başlarında da İngiltere Başbakanı David Cameron geliyordu. Ne dedi, "Türkiye 30 seneden önce falan AB'ye giremez korkmayın." Korku üzerine propaganda yaptılar. Tıpkı ecdadı gibi. Onlar da "Türkler geliyor, Osmanlılar geliyor" diye propaganda yaparlardı. Şimdi onların torunları da "Türkler geliyor" diye propaganda yapıyor."

Şahin, Avrupa Birliği'nin çatırdadığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın şu anda AB çatırdıyor. AB'nin kimi ülkelerinde referandum yapılsa, orada da İngiltere'de olduğu gibi "çıkalım" kararı çıkacak. O bakımdan AB, önce kendisine bir çeki düzen vermeli. Ön yargılarından kurtulmalılar. Türkiye'ye karşı birtakım peşin hükümler terk edilmeli. Biz diğer ülkeler gibi kriterleri yerine getirdiğimizde, AB'nin kapılarını açmak durumundasınız. Hırvatistan'la aynı anda müracaat ettik. Onlar girdi. Türkiye her alanda Hırvatistan'dan daha gelişmiş, daha demokratik bir ülkedir. Eminim yeniden değerlendirme yapacaklardır. Biz AB içinde yer almaya mecbur ve mahkum bir ülke değiliz. Bizi haksız yere oyalamaya devam ettikleri sürece Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, biz de referanduma gideriz. Türkiye, 2016 yılının ilk çeyreğini yüzde 4.5 büyüdü. Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Artık AB ülkeleri hantallaştı. Büyüme yeni birtakım projeler ortaya koyma ve yeni yatırımlar yapma gibi önlerinde projeleri yok ama Türkiye'nin var. Bir gün gelecek, AB ülkelerinin vatandaşları Türkiye'ye muhtaç olacak. Onlar gelecek bize iş için."

DHA