Türkiye’yi Duygulandıran Fotoğraf Karesi

Türkiye’yi Duygulandıran Fotoğraf Karesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Öğretmenler Günü'nde sosyal medyada paylaşılan ve paylaşım rekoru kıran fotoğrafın kahramanı olan öğretmen Deniz...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Öğretmenler Günü'nde sosyal medyada paylaşılan ve paylaşım rekoru kıran fotoğrafın kahramanı olan öğretmen Deniz Kılıç, fotoğrafın hikayesiyle ilgili konuştu.

Yüksekova'da önceki sene çekilen ve Öğretmenler Günü'nde sosyal medyada paylaşılan minik öğrencilerin öğretmenlerine koşarak sarıldıkları anın ölümsüzleştirildiği fotoğraf hem Türkiye'yi duygulandırmış hem de paylaşım rekoru kırmıştı. Söz konusu fotoğraf, aynı yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından alınarak çoğaltıldı. Üzerine "24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun" yazısının yazıldığı fotoğraf karesi, afiş halinde Türkiye'deki birçok okula astırıldı. Öğretmenler Günü'nün poster fotoğrafı olan kare, sosyal medyada 1 milyonu aşkın defa paylaşıldı. Fotoğrafın kahramanı olan ve ilçedeki Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda görev yapan Şanlıurfalı Deniz Kılıç, o fotoğraf karesinin hikâyesini anlattı.

"ÖĞRETMENLER GÜNÜ İÇİN AFİŞLERDE KULLANILIYOR"

Özellikle eğitim camiasında sürekli konuşulan fotoğraf karesiyle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan öğretmen Deniz Kılıç, fotoğrafı görevinin birinci yılında çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmek isterken ortaya çıktığını söyledi. Fotoğrafın çekildiği anda çocukların kendisine doğru koştuğunu söyleyen Kılıç, "Burada gazeteci olan arkadaşım fotoğraf çekerken o kare ortaya çıktı. Fotoğraf daha sonra sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından fotoğraf Öğretmenler Günü için afişlerde kullanıldı. Türkiye'nin her yerinden haberler geliyor. "Afişinizi burada gördük" diye. Bayağı büyük bir ses uyandırdı. Bu durum beni mutu etti. Bu vesileyle Ankara'dan, İzmir'den, Bursa'dan birçok insanla tanıştım. Hepsi de güzel dileklerini sundu. Okulumuza yardım edenler oldu. Öğretmenliğin ilk yılında bu kadar güzel tepkiler görünce daha bir zevkle ve şevkle sarıldım mesleğime. Mesleğini layıkıyla yapanların, mesleğini severek vicdanıyla yapan tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.