''Türkler hepimizi kesecek''

''Türkler hepimizi kesecek''
Güncelleme:

Selanik Metropoliti Anthimos, bayram tatili dolayısıyla Yunanistan’a akın eden binlerce Türk turiste tepki gösterdi.

Türkiye'ye, Türklere ve son yıllarda Türk dizilerine karşı sert çıkışlarıyla sık sık gündeme gelen Yunanistan’ın Selanik Metropoliti Anthimos, bu defa da Selanik’e akın eden Türk turistlere karşı çıktı.

“Alpha” radyosuna konuşan Anthinos, “Anlamıyor musunuz? Türklerin turist olarak Selanik’e gelmeleri kasıtlı. Asıl amaçları başka. Yarın öbür gün gelip bizi kesecekler. Selanik’e para bıraksınlar diye onurumuzu mu satacağız? Bunu kabul etmiyorum ve mücadelemi vereceğim” dedi.

“Madem bu yıl Yunanistan’a 20 milyon turist gelecek, Türkiyeli Müslüman turistlere ihtiyaç var mı” diyen Anthimos, Yunan halkına uyanık kalmaları çağrısında bulundu. Selanik Metropoliti Anthimos şöyle konuştu: “İstanbul’da 300 bin Rum vardı 3 bin kaldı. Selanik 300 yıl esaret altında idi. Yunanlılar katledildi. Dostluk bunun neresinde? Yunan olarak vicdanım ve inancım kendimizi Türklere satmamıza izin vermiyor”.

Anthimos ayrıca, Selanik’te İslam Sanatları Müzesi kurulacağını açıklayan Belediye Başkanı Yiannis Butaris ile Yunan hükümetinin Selanik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde “İslam Dini Kürsüsü” kurulması niyetini de eleştirdi.

Esnaf mutlu

Selanik halkı ve özellikle esnaf Anthimos’a katılmıyor. Bayram nedeniyle, Selanik’te birçok restoran Türkçe dilinde mönü listesi hazırladı. Selanik esnafı, Türklerin çok iyi müşteriler olduğunda birleşiyor. Selanik Belediyesi Turizm ve Uluslararası İlişkiler danışmanı Spiros Pengas, “Türk turistler için olan az zayıdaki tepkileri dikkate bile almıyoruz. Türk turistler Selanik ekonomisinin yararınadır. Türklerden korkacak hiçbir şeyimiz yok. Keşke daha çok gelseler” dedi. Bayram tatilinde binlerce Türk turist Selanik’e akın etti. Cuma gününden düne kadar 5 binden fazla Türk, Selanik’teki “Atatürk Evi”ni ziyaret etti.