Türkmen Dağı'nda yeni gelişme !

Türkmen Dağı'nda yeni gelişme !
Güncelleme:

Türkmen Dağı'nda rejim güçleri, Rusların yardımlarıyla stratejik bir noktayı ele geçirdi.

Suriye'nin Lazkiye kırsalında bulunan Türkmen Dağı'nda Rusların hava desteğiyle süren kara harekatında rejime ait birlikler stratejik Kızıldağ'da hakimiyet sağladı. Sultan Abdulhamid Han Tugayı Komutanı Abdullah "Rejim stratejik nokta Kızıldağ'ı ele geçirdi, Kızıldağ çevreye tamamen hakim" dedi, rejimin Kızıldağ'a tanklar çıkarttığını söyledi.

Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmen Dağı'nın en stratejik noktası olan Kızıldağ'ın tamamen rejimin kontrolüne geçtiği  bildirildi. 
 
Türkmen komutanlar Kızıldağ'ın rejimin kontrolüne geçmesinin Bayırbucak'ta  Türkmenlerin yaşadığı tüm bölge için büyük tehdit unsuru olduğunu dile getirdi. 
 
Rus uçaklarının rejim güçlerine büyük destek sağladığını kaydeden Abu  Fadıl, deniz mesafesinin yakın olması nedeniyle savaş gemileri ve uçaklardan füze  atıldığını, karadan iseİran destekli rejim güçlerinin tank ve toplarla bölgeyi  sürekli vurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Son 4 günde Türkmen Dağı'nda neredeyse her 10 metreye bomba düştü.  Rejim, bölgeyi yoğun bombardımana tuttu. Uçaktan, gemiden füze atarken, karadan  da tank ve top atışlarıyla bomba yağdırdı. Rus ve Esed uçakları gece gündüz  saldırdı. Dün akşam itibarıyla rejim Kızıldağ'a hakim oldu. Kızıldağ çok  stratejik bir nokta, Türkmen Dağı'nın yollarına ve köylerine hakim. Burasının  rejimin eline geçmesi bizim için çok büyük tehlike oldu. Kızıldağ rejimin eline  geçti hem sivilleri hem muhalifleri ağır baskı altına aldı, destek gelmezse  yaşamı da askeri hareketimizi de durdurur. Tanklara karşı etkili olacak acil  malzeme lazım bize." 
 
Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah "Kızıldağ'da bir haftadır savaşıyoruz ama yoğun bombardımanlar sonrası Kızıldağ rejimin eline  geçti. Türkmen Dağı'nın tüm yollarını ve köylerini görüyor" diye konuştu.

5 TANK ÇIKARDILAR...

Rejim güçlerinin Kızıldağ'a 5 tank çıkardığını gözlemlediklerini ifade  eden Abdullah, özellikle köylerde yaşamaya devam eden sivillerin büyük tehlike  altında kaldığını ifade ederek, "Kızıldağ'ı ele geçiren rejim tank ve çeşitli silahlarla Karamanlı, Dağdahan, Dervişan, Kepir, Murtlu köylerine ateş açılıyor.  Türkmen Dağı bu akşam kritik noktaya ulaştı, çok acil takviye birlikler ve ağır  silahlar gerekiyor. Ecdadımızın  yadigarı topraklarımıza son nefese kadar sahip çıkacağız" diye konuştu. 
 
Kızıldağ'da kontrolün Suriye rejim güçlerinin eline geçmesinin  ardından, bölgedeki tüm köylerde jeneratörler, ışıkların karartılması nedeniyle  kapatıldı.