Tutuklanan Polislerin Yakınlarından Mahkemeye Tepki

Tutuklanan Polislerin Yakınlarından Mahkemeye Tepki

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen polislerden 8’i tutuklandı. Mahkeme salonunun önünde bekleyen polis yakınları tutuklama kararına tepki gösterirken, bazıları da gözyaşlarını tutamadı.

- Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen polislerden 8’i tutuklandı. Mahkeme salonunun önünde bekleyen polis yakınları tutuklama kararına tepki gösterirken, bazıları da gözyaşlarını tutamadı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün operasyonunda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 22 kişiden 14’ü dün gece mahkemeye sevk edilirken, 8’i serbest bırakılmıştı. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun tarafından sorgulanan şüphelilerden Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Olgun Altınışık, Erkan Palaz, Fatih Kırcı, İsmail Torlak ve Şeref Bolat tutuklandı. 4’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 6 polis ise serbest bırakıldı.

Kararın ardından mahkeme salonu önünde bekleyen polis yakınları duruma tepki gösterdi. Tutuklanmalarına karar verilen polislere alkışlarla destek veren yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Mahkeme salonunun önüne konulan bariyerin başında duran güvenlik görevlileri ve polisler ile tutuklananların yakınları arasında ise zaman zaman tartışmalar yaşandı. Mahkeme önünde bekleyenlerden bazıları ise koridorda bulunan danışma masalarının üzerine çıkarak tutuklanan yakınlarını görmeye çalıştı. Tutuklanan polislerden bazıları da yakınlarına sarılıp ağladı.