TUYUP bilgilendirme toplantısı yapıldı

TUYUP bilgilendirme toplantısı yapıldı

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Avanos DoubleTree By Hilton’da bilgilendirme toplantısı yapıldı.Zeynep Saygın Sarbay ve Fulya Süzmen’in konuşmacı olduğu toplantıya...

Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Avanos DoubleTree By Hilton’da bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Zeynep Saygın Sarbay ve Fulya Süzmen’in konuşmacı olduğu toplantıya Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yaşar Yılmaz ile bölgede faaliyet gösteren turizmciler katıldı.

Toplantıda konuşan Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, Türkiye turizminin 30 yıllık serüveninde Kapadokya turizminin her zaman başrol oynadığını söyledi. “Kapadokya olmazsa, Türkiye’de turizm de olmaz.” diyen Tok, şöyle devam etti: “Bölgemizde butik otellere ağırlık verilmektedir. Yatak sayımız çoğaldığı için de eleman sıkıntısı çekmeye başladık. Bölgemizde yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlarımız da Akdeniz çanağında çalışmaya yöneldi. Halbuki şu anda Kapadokya turizmi Akdeniz çanağını geçmiş durumdadır. İç turizmde de bölgemizde yoğunlaşma vardır. İlçe belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde yerli ziyaretçiler de bölgemize ağırlık vermeye başladı.”

Kültür Bakanlığı temsilcisi Fulya Süzmen ise projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliği ile yapıldığını hatırlattı. Süzmen, 7 milyon 558 bin 813 Euro bütçeli projenin 15 Ocak 2014 tarihi itibariyle uygulamaya geçtiğini söyledi. Proje süresince turizm sektöründe insan kaynağına yatırım yapmanın önemi hakkında çalışan, işveren ve sosyal taraflara yönelik bilinç artırma çalışmaları yapılacağını aktardı.

CİHAN