Tuzluca’da Mühürlenen Petrol İstasyonu İşçilerinden Tepki

Tuzluca’da Mühürlenen Petrol İstasyonu İşçilerinden Tepki

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde belediye ekipleri, arazisinin imar yapısından kaynaklı bulunan akaryakıt istasyonu kapatılmasının ardından çalışan 5 işçinin...

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde belediye ekipleri, arazisinin imar yapısından kaynaklı bulunan akaryakıt istasyonu kapatılmasının ardından çalışan 5 işçinin mağdur olduklarını ileri sürdüler.

Dün, Tuzluca Belediyesi zabıta ekipleri tarafından arazisinin imar yapısından kaynaklı bulunan petrol istasyonu mühürlendiği sıra arbede yaşanmıştı. Polisin olaya müdahale etmesiyle olaylar yatınca mühürlenen istasyonda çalışan 5 işçi mağdur olduklarını söylediler. İş yerlerinin kapatıldığından dolayı mağdur olduklarını ifade eden iş yeri sahibi Süleyman Türkan, "Kapama gerekçesi imarın uygun olmadığı denilmektedir. Madem bu iş yerinin imarı uygun değilse neden yapı kulanım izni verilmiş ve etrafta binlerce ev olmasına rağmen inşaatlar yapılmaktadır. Onlara neden göz yumulmaktadır. Belediyenin kendi hatasını iş yerimize mal etmektedir. Be belediye başkanı şehir merkezinde bulunan akrabasına ait akaryakıt istasyonuna rant sağlamak için böyle yola başvurmuştur. Ayrıca bahsi geçen imar şuan 2012 yılına ait olup ve halen yürürlüktedir. Burada tamamen belediyenin kötü niyet sergilediğini, varsa bir eksiğinin gelip incelesinler ve tamamlayıp tekrardan ruhsat versinler. Bu yerinde 5 çalışan var ve hepsi mağdur oldu" dedi.

Duruma tepki gösteren çalışanlar, "Burası küçük bir ilçe. İş imkanları kısıtlı ve bu şekil sigortalı düzgün bir iş bulamayız. Şu an çocuklarımız ve ailelerimiz mağdur oldu. Tekrardan çalışmak için ailelerimizi, çocuklarımızı bırakıp gurbete gitmek zorunda kalacağız. Yetkililerden bu mağduriyetimizin giderilmesini rica ediyoruz" dediler.

Kaynak: İHA