Üç Kişinin Katil Zanlısı Restoranda Çalışmış

Üç Kişinin Katil Zanlısı Restoranda Çalışmış

FİNLANDİYA'nın Jyvaskyla şehrine bağlı Laukaa kasabasında, Mıdia adlı pizza restoranında vahşice öldürülen restoran sahipleri Aziz Şekersöz ve Asiye Şekersöz çifti ile restoranda çalışan Kübray Köneç'in katil zanlısı olarak gözaltına...

FİNLANDİYA'nın Jyvaskyla şehrine bağlı Laukaa kasabasında, Mıdia adlı pizza restoranında vahşice öldürülen restoran sahipleri Aziz Şekersöz ve Asiye Şekersöz çifti ile restoranda çalışan Kübray Köneç'in katil zanlısı olarak gözaltına alınan Türk'ün daha önce restoranda çalıştığı ortaya çıktı.

Polis, 50 yaşındaki Aziz Şekersöz, eşi 42 yaşındaki Asiye Şekersöz ve restoranda çalışan 46 yaşındaki Kübray Köneç'in daha önce restoranda çalıştığını ve cinayetin para yüzünden işlenmiş olabileceğini belirtti. Açıklamada, Şekersöz çiftinin restoranı 2000 yılında satın aldıkları belirtilerek, cinayetin tabanca ile değil, kesici ve vurucu silahla işlendiğini bildirildi. Polis yaptığı kısa açıklamada “Restoranı uzun yıllardır çalıştıran çiftin neden öldürüldüğünü tam olarak anlamış değiliz. Zanlının sorgulanmasına ve olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor. Zanlı ile restoran sahiplerinin arasında bir husumet olduğu belli" denildi.

Genç bir görgü tanığı verdiği ifadede “Zanlı restorandan çıktıktan sonra kanlı elleri ile alnına vuruyor, kafasını da sağa sola vuruyordu. Ancak olay yerine sonradan gelen bir başka erkek de onu götürmeye çalışıyordu" dedi.

Olayı sayfalarına taşıyan Finlandiya'nın İsveç dilinde yayınlanan Hufvudstadsbladet gazetesi, Türklere ait pizza restoranlarında daha önce meydana gelen olaylarla ilgili haberleri yayınlayarak, pizza restoranlarının insan ticaretinde kullanıldığını öne sürdü.