Üç tekerlekli bisikletle Amsterdamdan Türkiyeye geldi

Üç tekerlekli bisikletle Amsterdamdan Türkiyeye geldi

Türklerin Hollanda’ya göçünün 50. yılı anısı ve engellilerin spor yapmasının önemine dikkat çekmek için özel tasarımlı bisikletiyle Amsterdam'dan Türkiye'ye gelen omurilik felçli tiyatro oyuncusu Müjde, yolculuğu sırasında yaşadıklarını anlattı

EDİRNE (AA) - Üç tekerlekli özel tasarımlı bisikletiyle Amsterdam'dan Türkiye'ye gelen tiyatro oyuncusu Funda Müjde, yolculuğunun güzel ve ağır geçtiğini söyledi.

Müjde, İstanbul'a gitmeden önce mola verdiği Edirne'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta Amsterdam Olimpiyat Stadı'ndan yola çıktığını ve özel tasarım üç tekerlekli elle kullanılan bisikletiyle Edirne'ye ulaştığını söyledi.

İstanbul'da 7 yıl önce geçirdiği kazada omuriliğinin kırıldığını ve tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını, bisikletinin kendisine yeniden yaşama sevinci verdiğini belirten Müjde, şöyle konuştu:

"Hareket etmek yaşamak demektir. Yarını, bugünü düşünmek, dünde saplanıp kalmamak gerekiyor. Yaşadığımız sürece hayattan anlam çıkartmalıyız. Ben sporu çok seviyorum. Yaklaşık 6 yıldır depresyon geçirdim. Geçen yıl geri bir adım attım. Sporu ve hareketi çok özlediğimi fark ettim. Özel bir bisiklet yaptırdım ve yollara çıktım.''

 

- Yolculuğuyla ilgili kitap yazacak

 

Müjde, zorlu bir yolculuk geçirdiğini ve pazar günü İstanbul'a ulaşmayı hedeflediğini vurguladı.

Türklerin Hollanda'ya göçünün 50. yılı anısına ve engellilerin spor yapmasının önemine dikkat çekmek amacıyla yola çıktığını anımsatan Müjde, yolda yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yolculuk güzel ve ağır geçti. Bisikletlerimiz mi kırılmadı, yollarımız mı kapalı çıkmadı... Yollarda kaldık, traktörler bizleri kurtardı. Bir tek ayı görmedik. Sinekler, arılar çok çok maceralar geçirdik. Yolda biraz yoruldum. Yolculuğumu kitap haline getirmek istiyorum. İlerleyen günlerde film haline getirmeyi düşünüyorum."

Engelsiz Pedal Derneği üyesi görme engelli Yunus Paris de Müjde'yi karşılamak üzere İstanbul'dan Edirne'ye geldikleri belirterek, kendisiyle istanbul'a gideceklerini kaydetti.