''Uçan nine'' herkesi şaşırttı !

''Uçan nine'' herkesi şaşırttı !

87 yaşındaki kadın, 625 metre yükseklikten yamaç paraşütüyle atladı.

Tekirdağ’a tatile gelen 87 yaşındaki Zöhre Dinler, Doğa Sporları Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy ile birlikte Şarköy’deki 625 metre yüksekliğinde Nişantepe’den yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. Marmara Denizi üzerinde uçan Dinler, "Yüksekten korkmadım; çok zevkliydi" dedi.

İşadamı oğlu Bayram Dinler ve ailesiyle birlikte Tokat’tan Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ne tatil için gelen Zöhre Dinler, Uçmakdere Köyü’nde yamaç paraşütüyle atlayış yapıldığını duyunca kendisi de atlamak istedi. Bayram Dinler, Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy ile görüşerek annesinin yamak paraşütü yapmak istediğini söyledi.

625 METREDE 25 DAKİKA

Şarköy İlçesi Nişantepe’ye gelen Zöhre Dinler bastonunu bırakıp, başına kask taktı ve Kadir Aksoy ile birlikte Nişantepe’den havalandı. Görüntülerde oldukça sakin olduğu gözlenen Dinler, 625 metre yükseklikten Marmara Denizi’ne bakmanın keyfini çıkardı. Yaklaşık 25 dakika havada kalan ve Aksoy ile sohbet eden Zöhre Dinler, Ayvasıl Koyu’na sakin bir iniş yaptı.

1-286.jpg

Yüksekten korkmadığını ve uçmanın çok zevkli olduğunu ifade eden Dinler, "Tatil için geldiğimde uçanları görünce oğluma 'Ben de uçmak istiyorum’ dedim. Sonra havalandık; çok zevkliydi" dedi.

’TEKLİF GELDİĞİNDE ŞAŞIRDIM’

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadri Aksoy ise ilk kez 87 yaşında biriyle birlikte atlayış yaptığını ifade ederek şunları söyledi:

2-197.jpg

"İlk defa bu kadar yaşlı bir insanı uçurdum. Teklif geldiğinde biraz şaşırdım. Ama Zöhre ninenin ısrarla uçmak istemesi karşısında şaşırdık. 5 pilot arkadaşla önlem alarak Zöhre nineyi uçurduk. Bu zamana kadar yaptığım en hoş uçuştu. İlk defa uçanlar genelde korkar; Zöhre nine hiç korkmadı."

Bayram Dinler ve ailesi de Zöhre Dinler’in atlayışını deniz kenarından izleyerek ona alkışlarıyla destek verdi.