Ufuk Okuma Salonu öğrencileri TEOG yerleştirmede büyük başarı elde etti

Ufuk Okuma Salonu öğrencileri TEOG yerleştirmede büyük başarı elde etti

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları'na devam öğrencilerden 17'si fen lisesini kazandı. Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci yaptığı...

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları'na devam öğrencilerden 17'si fen lisesini kazandı.

Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci yaptığı açıklamada bu sene fen lisesini kazanan öğrencilerin geçen yılın 2 katı olduğuna dikkat çekti. Toplamda 33 öğrencilerinin fen lisesini kazanabilecek 450 üzeri puan aldığına işaret eden Değirmenci, "Ancak ekonomik sebepler ve diğer bazı nedenlerden dolayı bu öğrencilerimiz Mersin'deki liseleri tercih etti." dedi.

Fen liselerine yerleşen 17 öğrencilerinin yanında 6'sının sosyal bilimler, 185'inin Anadolu imam hatip, 425'inin Anadolu, 85'inin Anadolu sağlık meslek ve 340'ının ise Anadolu meslek liselerini yerleştiğini anlatan Değirmenci, bu sayıların nakil işlemleri ile değişebileceğini kaydetti.

    Öte yandan öğrencilerinden Seyfettin Uygun'un 488 puan alarak önemli bir başarıya imza attığına dikkat çeken Değirmenci, Uygun’un Yahya Akel Fen Lisesi'ni kazandığını söyledi.

Yahya Akel Fen Lisesi'ni kazanan Seyfettin Uygun ise sınavı kazanmak için çok çalıştığını ve ailesi ile öğretmenlerinin desteğini her zaman yanında hissettiğini söyledi. Ufuk Okuma Salonları'ndaki kurslara katılmaya başladıktan sonra puanlarında düzenli bir artış olduğunu anlatan Uygun, "Bu seneki sınava öğretmenlerimin rehberliğinde çok daha etkili hazırlandım. Geçen seneye göre bu sene daha başarılı bir yıl geçirdim. Bunu da okuma salonlarına borçluyum. Yahya Akel Fen Lisesinde okuyacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Okuma salonlarını açan ve destekleyen işadamlarına çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Mirici öğrencilerin geleceği adına ellerinden gelen gayreti göstermeye çalıştıklarını aktardı. Öğrencilere ücretsiz kurs imkânı sunduklarını ifade eden Mirici emeği geçenlere teşekkür etti. CİHAN