Ukrayna’da kriz ve savaşa inat yatırım

Ukrayna’da kriz ve savaşa inat yatırım
Güncelleme:

Türkiye’de lüks mobilya ve dekorasyon alanında akla ilk gelen markalardan olan Asortie Mobilya, Ukrayna’da mağaza açıyor.

Yaklaşık 2 yıldır Rusya ile savaş hali yaşayan ve ciddi ekonomik darbeler ile zor günler yaşayan Ukrayna’da zengin kesime hitap eden lüks mobilyaları ile Asortie Mobilya mağaza açıyor. Sırbistan ve Dubai’den sonra 3. yurtdışı mağazasını Ukrayna’da açacak olan Asortie Mobilya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT “ Her kriz bir fırsatı barındırır. Eğer biz bugün Ukrayna’ya gidersek savaştan sonra orada daha kalıcı olacağız” dedi.

Türkiye’de ürettiği lüks mobilyaları 32 farklı ülkeye gönderen ve klasik mobilya denildiğinde sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli markaları arasında yer alan Asortie Mobilya, uluslararası yatırımları ile dikkat çekiyor. Daha önce Sırbistan mağazasını açan ve başarılı sonuçlar alan Asortie, bu yılın başında Dubai mağazası ile hedefini büyüttü. Ortadoğu ve Afrika pazarına Dubai mağazası ile daha etkili olacak olan Asortie, Ukrayna mağazası ile de Rusça konuşan ülkelerde etkinlik kazanmayı hedefliyor.

Yurtdışı mağazalarını kendi öz sermayesi ile açan Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve genç işadamı Murat ERAT Ukrayna mağazalarından çok umutlu olduklarını, savaş bitene kadar çok büyük beklentilerinin olmadığını fakat savaş bittikten sonra Ukrayna’da önemli ve bilinen bir marka olmayı hedeflediklerini söyledi.

Ukrayna’da açacakları lüks mağaza ile zengin kesime hitap edeceklerinin altını çizen Murat ERAT, devletin bu konudaki teşviklerinden ve yapıcı yönlendirmelerinden de oldukça memnun olduklarını belirtti.