Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karamanda:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karamanda:

"(Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesi) 3 aydan beri bu rehine olan kardeşlerimizin spekülasyonları yapıldı. Onlar üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı. Bu bizleri çok üzdü"

KARAMAN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin "3 aydan beri bu rehine olan kardeşlerimizin spekülasyonları yapıldı. Onlar üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı. Bu bizleri çok üzdü" dedi.

Bazı açılış ve ziyaretler için Ermenek ilçesine gelen Elvan, Karaman'a dönerken yapımı devam eden Ermenek-Mut karayolundaki çalışmaları inceledi.

Burada yetkililerden bilgi alan ve işçilerle fotoğraf çektiren Elvan, daha sonra bir iş makinesini kullandı.

İncelemelerin ardından Karaman çevre yolunun temel atma törenine katılan Elvan, burada yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için çok mutlu bir gün olduğunu söyledi.

Musul'daki 49 rehinenin sağ salim Türkiye'ye ulaştığını ifade eden Elvan, haberi alır almaz, büyük mutluluk içerisinde çevresindekilerle paylaştığını dile getirdi.

Daha sonra "Acaba Şanlıurfa veya Ankara'ya gidebilir miyim?" diye düşündüğünü belirten Elvan, şunları kaydetti:

"Ancak Ermenek'te olmamız nedeniyle maalesef Şanlıurfa ve Ankara'ya gitme imkanım olmadı. Sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza, MİT Müsteşarlığımıza ve emeği gecen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. 3 aydan beri bu rehine olan kardeşlerimizin spekülasyonları yapıldı. Onlar üzerinden siyaset yapılmaya çalışıldı. Bu bizleri çok üzdü. İnanın konuşmak istedik, konuşamadık. Cevap vermek istedik, veremedik. Zannediyorum bizi eleştiren kesimler, bugün bizlerin ne kadar samimi olduğunu, Türkiye için her şeyi yapabileceğimizi görmüşlerdir diye düşünüyorum."

- "Geçmiş dönemlerde 13-14 yılda yapılan bir işi biz 1 yılda yapıyoruz"

2014 yılında yapılan karayolları yatırımlarına değinen Elvan, ocak ayından eylül ortalarına kadar 10 milyar liralık harcamanın söz konusu olduğunu aktardı.

"Karayolları olarak 9,5 ayda 10 milyarlık yatırım gerçekleştirdik. 2002 dönemine baktığımızda 1 yılda yapılan harcama tutarı 1 milyarı bile bulmuyor. 700-800 milyon lira civarında" diyen Elvan, şöyle devam etti:

"Geçmiş dönemlerde 13-14 yılda yapılan bir işi biz bir yılda yapıyoruz. 81 ilimizde şu anda 2 binin üzerinde şantiyede çalışmalar yapılıyor. Firmalarımız, mühendislerimiz, işçilerimiz arı gibi gece gündüz çalışıyorlar. Bir an önce işlerini bitirmek için çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz geceli gündüzlü çalışarak otoyollar, bölünmüş yollar, tüneller, kavşaklar, köprüler, viyadükler yapıyor. Daha 2 gün önce Kahramanmaraş'ta idim. Tam 8 kilometre Kahramanmaraş'ı Göksun'a bağlayan bir yol. Tam 8 kilometrelik bir tünel açtık. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Ulaşım alt yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız hızlı devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına ulaştırma sektörü olarak gereken her türlü katkıyı vereceğiz."

- "Milletimizin derdi nedir?' düşüncesiyle hareket ediyoruz"

Elvan, bir ilin, bölgenin kalkınması için olmazsa olmazların başında eğitim altyapısı, beşeri sermaye, insani kalkınma ve ulaşım altyapısı geldiğini vurguladı.

Eğer bir bölgenin ulaşım altyapısı ve beşeri sermayesi güçlüyse, oranın kalkınmasını hiç kimsenin engelleyemeyeceğine işaret eden Elvan, AK Parti hükumeti olarak, başta beşeri sermaye olmak üzere ulaşım altyapısına çok büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Hem insana hem de başta ulaşım olmak üzere tüm sektörlere yaptıkları yatırımlarla, Türkiye'nin büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğini dile getiren Elvan, şunları söyledi:

"Geçmişteki gibi artık hükumetimiz, bizler ve milletvekillerimiz, 'Acaba birileri ne der?' düşüncesiyle hareket etmiyor. Bizler, 'Milletimiz ne der?' düşüncesiyle hareket ediyoruz. 'Milletimizin derdi nedir?' düşüncesiyle hareket ediyoruz. O nedenle bizler başarılıyız. Milletimizle kucaklaştık, milletimize sahip çıktık. Aslında geçmişe bakarsanız bu millet sesini çıkaramıyordu ama devletinden korkuyordu. Polisinden, jandarmasından, devlet memurundan korkuyordu. Ama çok şükür bugün devlet ve millet bütünleşmiştir, kaynaşmıştır. Artık Türkiye, büyümeye, güçlenmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de devam edecektir." 

Bakan Elvan, daha sonra çevre yolu inşaatının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Karaman Valisi Murat Koca, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Elvan, temel atma töreninin ardından Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Saray Holding bünyesindeki Milkman Süt Ürünleri Fabrikası ile Palmi Bisküvi Fabrikası'nın açılışına katıldı.