Ülkücü yazarlara Meral Akşener sorgusu

Ülkücü yazarlara Meral Akşener sorgusu

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan ülkücü camiaya yakın yazarlara Meral Akşener sorgusu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında gözaltına alınan ve aralarında Yeniçağ gazetesi yazarlarının da bulunduğu ülkücülerin hakime verdiği ifade ortaya çıktı. TSK'daki FETÖ'yü anlatan “İmamların Öcü” kitabının ve Yeniçağ gazetesinin yazarı Yavuz Selim Demirağ'ın gözaltına alınmasıyla tepki çeken operasyonda emniyete götürülen şüphelilerden 11'i adliyeye sevk edilmiş, bu kişilerden 3'ü tutuklanmıştı. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan şüphelilerin ifadeleri, emniyet ve savcılık sorguları sırasında MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'le ilgili sorular sorulduğunu ortaya çıkardı.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre serbest bırakılan gazeteci Zeynel Abidin Kıymaz, hakimlik ifadesinde Akşener'i, MHP'ye ilgi duyduğu için desteklediğini söyledi. Kaymaz, “Akşener MHP'nin oyunu yükselteceğine inandığım için destek oldum. Kendisinin bu örgüte yakınlığını sezsem destekleyici bir yazı yazmam. Benimle beraber burada bulunanlar Meral Hanım'a siyaseten destek veren kişilerdir. Kendileri tanınmış ülkücü şahsiyetlerdir. FETÖ'le hiçbir bağı olmayan kişilerdir. Olmadığım bir şeyi nasıl savunacağım” dedi.

“ÖRGÜTLE BİR BAĞI YOKTUR”

Tutuklanan sosyal medya uzmanı Kerim Çoraklık ise ifadesinde, şunları söyledi: “Hayatım boyunca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle bir bağım ve ilgim alakam olmamıştır. Siyaset yaptığımız için temel amacımız iktidara gelmektir. Kasım seçimleri sonrası Meral Akşener'e olan ilgiyi gördükten sonra bunun doğru olduğunu, Meral Hanım'ın desteklenmesi gerektiğini düşünerek, kendisini destekleyici eylemlerde bulundum. Kendisiyle adı geçen örgütün bir bağı olduğunu düşünmedim ve düşünmüyorum. Ben bir ülkücüyüm, böyle bir ihtimal olsa kesinlikle desteklemem çünkü bu örgüt birçok ülkücünün hakkını yemiştir.”
Tutuklanan avukat İrfan Sönmez ise Fetullah Gülen'e görüştüğünü söyleyerek, şunları anlattı:

“ÜLKÜCÜYÜM”

“Bu örgütle 2015 yılı öncesinde herhangi bir irtibatım ve telefonum olmamıştır. 2015'ten sonra da yaptığım meslek gereği üç kişinin vekaletini aldım ve vekaletler nedeniyle telefon konuşmalarım oldu. Geçmişte Türkiye'de gazetecilik yapan bir kısım yazarlar, PKK liderleriyle görüştü ve bu konudaki görüşlerini belirtti. Kimse onları örgüt üyeliğiyle suçlamadı. FETÖ lideriyle geçmişteki hukuki yardım nedeniyle görüştüm. Bu görüşme sonrasında da gözlemlerimi yazdım. Bunu suç olmayacağını düşünerek böyle bir yola girdim.
Bu terörist başıyla görüştüğümde de ülkücü olduğumu üstüne basarak söyledim.”

Sözcü