Ülkücülerden Erdoğan'a sürpriz destek !

Ülkücülerden Erdoğan'a sürpriz destek !

Bağımsız Ülkücüler Platformu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’ı desteklediklerini açıkladı.

Bağımsız Ülkücüler Platformu, Üsküdar Sahili’nde belediye tesislerinde iftar yemeği düzenledi. İftar sonrası Bağımsız Ülkücüler Platformu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Bağımsız Ülkücüler adına basın açıklaması yapan Sena Baran, “AK Parti kendi yetkili kurullarında il ve ilçe teşkilatlarında istişareler yapıp, çeşitli sivil toplum örgütlerinin de görüşü alındıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna ilan etti. Bize göre de olması gereken buydu. Çünkü maç yönetecek hakem tarafsız olmalıdır. Lakin biz hakem seçmiyoruz. Milletin tarafı olan cumhurbaşkanını seçmek istiyoruz. İhsanoğlu’nun sahnenin önünde görünenlerin adayı olmadığını biliyoruz. Kimin ya da kimlerin adayı olduğunu bilmiyoruz. Bu açıkladığımız gerekçelerden dolayı İhsanoğlu’nu desteklemiyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki başarılı hizmetlerinden tanıdıklarını belirten Sena Baran, “Başbakan Erdoğan’ı yerli ve milli olduğunu biliyoruz. Yine 12 yıllık iktidarları döneminde ülkemize kazandırdığı sayısız eserlerden dolayı takdir ediyoruz. Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda daha büyük hizmetlerde bulunacağına inandığımız için 10 Ağustos 2014 günü yapılacak seçimlerde bağımsız ülkücüler olarak bizler Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz” diye konuştu.

Avrupa Ülkücüler Federasyonu Eski Başkanı Musa Serdar Çelebi de açıklanan kararı doğru bulduğunu söyleyerek Başbakan Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsen desteklediğini vurguladı. Çelebi’nin bu sözleri salonda bulunan vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.