• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Şırnak HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Uludere Alt Komisyonu Gülyazı'da

ŞIRNAK TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Bu olay her ne kadar gece karanlığında olsa da bütün amacımız olayın aydınlanması ve ne ise ortaya çıkmasıdır" dedi.
05.02.2012 13:27

ŞIRNAK TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Bu olay her ne kadar gece karanlığında olsa da bütün amacımız olayın aydınlanması ve ne ise ortaya çıkmasıdır" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyüne gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile Alt Komisyon Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ve alt komisyon üyeleri, olayda yaşamını yitiren Nadir Alma'nın babası Sadık Alma'nın evinde, diğer yaşamını yitirenlerin aileleriyle bir araya geldi.

-"Amacımız adalete yardımcı olmak"-

Üstün, ailelerle gerçekleştirecekleri görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonda meclisteki tüm partilerin üyelerinin bulunduğunu belirtti. Üstün, komisyonun, tüm partilerin verdiği önerge ve önerilerle kurulduğunu kaydetti.

Öncelikli amaçlarının olayda yaşamını yitiren ailelerin acısını paylaşmak ve taziye dilemek olduğunu ifade eden Üstün, şöyle konuştu:

"Yürekleri parçalayan bu acınızı paylaşmak, sizin yanınızda bulunmak, başsağlığı dilemek için geldik. Sizin evlatlarınız parçalandı, bizim de ciğerimiz ve yüreğimiz parçalandı. Bugün buraya TBMM İnsan Hakları Komisyonu olarak geldik. Komisyon olarak amacımız adalete yardımcı olmak. Artık Türkiye, gün ışığında yönetiliyor. Bu olay her ne kadar gece karanlığında olsa da bütün amacımız olayın aydınlanması ve ne ise ortaya çıkmasıdır."

-"Herkesi dinleyeceğiz"-

Üstün, şu anda soruşturmanın 4 koldan sürdüğünü, böyle bir olayı meclisin de inceleme kararı aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Genel Kurmay Başkanlığı'nın adli ve idari soruşturması sürüyor. İçişleri Bakanlığımızın soruşturması yürüyor. Uludere Savcılığının ve Diyarbakır Özel Yetkili Başsavcılığının soruşturması sürüyor. Ancak bütün bu soruşturmaların yanında meclisimiz bu olaya sessiz kalamazdı. Böyle bir olayı meclisimiz de inceleme kararı almıştır. Bu arkadaşlarımızın hepsi sizlerin temsilcilerinizdir. Biz de adalete yardımcı olmak için bu komisyonu kurduk. Sizleri burada dinlemeye geldik. Burada olur da 'beni dinlemediniz', 'vakit kalmadı' derseniz, Uludere'de, daha olmadı Şırnak'ta, daha olmadı mecliste sizi misafir ederek dinlemeye hazırız. Kesinlikle telaş etmeyin herkesi dinleyeceğiz. Ve 'benim bu konuda söyleyecek sözüm var' diyen herkesi dinlemeye geldik. Biz sizleri dinlemeye geldik. Heyetim adına sizlere başsağlığı diliyorum. İnşallah bu Gülyazı tekrar ismindeki gibi 'gül yazı' olur. Ancak bu olayla birlikte sanki 'karayazı' olmuş gibi bir durum var. Bu kara yazıyı hep birlikte değiştirmek için buradayız. Tekrar başsağlığı diliyorum. Ölenlere rahmet diliyorum. Kalanlara da Cenabı Allah'tan sabır diliyorum."

Açıklamanın ardından komisyon üyeleri, olayda yaşamını yitirenlerin aileleriyle görüşmeye başladı.

56
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Süper Lig'in yeni takımı belli olduFutbolcular yumruklaştı, tribünler karıştı!Milli takım kampında tatsızlık!Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacakİzmir'de sapık baba dehşeti
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim