Ulukışla Saldırısının Alman Uyruklu Sanığı 7 Saat İfade Verdi

Ulukışla Saldırısının Alman Uyruklu Sanığı 7 Saat İfade Verdi

NİĞDE'nin Ulukışla İlçesi'nde 1 astsubay ile 1 polis memurunu şehit edip, gasp ettikleri kamyonun şoförünü öldürmekten tutuklu bulunan 3 IŞİD militanından Alman vatandaşı 18 yaşındaki Benjamin Xu, Niğde Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı...

NİĞDE'nin Ulukışla İlçesi'nde 1 astsubay ile 1 polis memurunu şehit edip, gasp ettikleri kamyonun şoförünü öldürmekten tutuklu bulunan 3 IŞİD militanından Alman vatandaşı 18 yaşındaki Benjamin Xu, Niğde Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Ali Deveciye ifade verdi.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde geçen 20 Mart'ta meydana gelen olayda, K.Ö.'nün yönetimindeki taksi ile İstanbul'a gitmek üzere Hatay'dan yolan çıkan Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri, Ulukışla-Adana Otoyolu'nun Gedeli viyadüğündeki rutin yol kontrolünde taksiyi durdurmak isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit edip, 7 askeri de yaraladıktan sonra, gasp ettikleri 55 yaşındaki kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürerek kaçtı.

Çatışmada yaralan ve tedavi için Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na giden teröristlerden 2'si burada, diğeri de Köşkönü Köyü'nde yakalandı. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 kalaşnikof, 3 tabanca, 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen teröristler Ankara'ya gönderildi. Sorgularının ardından sevk edildikleri Ankara 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

7 SAAT İFADE VERDİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında sanıklardan Benjamin Xu, dün saat 18.00 sıralarında Ankara Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Niğde Adliyesi'ne getirildi. Zanlının adliyeye getirilişi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Benjamin Xu'nun sakalını kestiği ve takım elbise giydiği görüldü.

Tercüman ve bir avukatın eşlik ettiği Xu, 7 saat boyunca soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ali Deveci'ye ifade verdi. Benjamin Xu'nun az derece Türkçe bildiği ve ifadesini tercüman yardımıyla Almanca verdiği belirtildi. İfadesinin alınmasının ardından Benjamin Xu, yine yoğun güvenlik önlemleri altında Sincan F Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI