ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ -ORDU BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENECEK 7. ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ 14-22 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

ULUSLARARASI ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ     -ORDU BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENECEK 7. ULUSLARARASI      ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ 14-22 HAZİRAN      TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Ordu Belediyesi tarafından düzenlenecek 7. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 14-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ordu Belediyesi tarafından düzenlenecek 7. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 14-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Farklı ülkelerden yaklaşık 60 tiyatro gurubu ile Türkiye'nin değişik bölgelerinden 71 tiyatro ve gösteri guruplarını ağırlayan Ordu Belediyesi, festivalin bu yıl, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler nedeniyle gecikmeli yapılacağını açıkladı.

Festivalin yapıldığı ilk günden bu yana her kesimden insanların bir araya geldiğini de belirten Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, şu ifadelere yer verdi:

"Ordu insanı, başta tiyatro olmak üzere kültürel ve sanatsal faaliyetlere her zaman açıktır. Ordu Belediyesi çağdaş belediyecilik anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızın sanatsal etkinliklerden yararlanması için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmektedir. Bu etkinlikler içinde çok farklı bir yeri olan Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, bu yıl genel seçimler nedeniyle 14-22 Haziran tarihleri arasına alınmıştır. Bu yıl 7.sini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali süresince ilimizin sokaklarında renkli görüntüler yaşayıp, salonlarında dünya tiyatrolarının en güzel örneklerini seyredeceğiz."

-FESTİVALE KATILACAKLAR-

Festivale katılacak ülkeler ve grupları şöyle:

Gine, Avustralya, İspanya, Bangladeş, Venazuella, Belçika, Hırvatistan, Hollanda, Gürcistan ve Siera Leone, İzmir Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ankara Devlet Tiyatrosu, Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Evi, Maltepe Sanat Tiyatrosu, Ankara Sokak Sanatları Atölyesi, Bulancak Sanat Tiyatrosu, Samsun Tan Sağtürk Tab Sanat Bale ve Dans Okulu, Karagöz Gösterisi (Hayati-Kemal Atan Gür) ve Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu.

Karadağ, festivalde çocukların oyunları ücretsiz izleyeceğini bildirdi.