Uluslararası Gençlik Kampı Samsun'da Başladı

Uluslararası Gençlik Kampı Samsun'da Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen kampta, 20 ülkeden 120 öğrenci yer alıyor

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen Uluslararası Gençlik Kampı, 20 ülkeden 120 öğrencinin katılımıyla Samsun'da başladı.

19 Mayıs Gençlik Kampı'nda, "Ortak değerler, ortak gelecek ve genç liderler" temasıyla başlayan kampın açılışını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı. 

Bakan Kılıç, açılışta yabancı öğrencilere seslenerek, şöyle konuştu:

"Umarım Samsun ve Türkiye'den güzel duygularla ve çok farklı hatıralarla ülkelerinize dönersiniz. Buradan özellikle ülkelerinize dönerken sadece hatıralarınızda kalması için değil, ömürlük arkadaşlıklar ve dostluklar edinin. Çünkü hayatınızın ileriki zamanlarında burada edindiğiniz dostlukların nerede ve nasıl karşınıza çıkacağı hiç belli olmaz. Sizlere nasıl bir destek vereceğini, nasıl bir yol çizeceğini şu anda belki tahmin edemiyorsunuz. Gelişmiş olan şu anki iletişim araçlarına baktığınız zaman birbirinizle çok rahat temas kurabilirsiniz." 

Kılıç, kampta çok farklı ülkelerden gelen ve aynı zamanda Türkiye'de üniversite eğitimi gören öğrencilerin de bulunduğunu belirterek, "Türkiye'den arkadaşlarla da beraber olacaksınız ve farklı eğitimler alacaksınız. Tartışmalarınız olacak, müzakereleriniz olacak, spor yapacaksınız ama bunun yanında örneğin, İslamofobiyle mücadele konusunu, aynı zamanda kendinizi daha fazla nasıl geliştirmeniz noktasında da eğitimler alacaksınız" ifadelerini kullandı. 

Kampın, 7 Ağustos'a dek süreceği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı