Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi

Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi

KADEM ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca düzenlenen zirve, 24-25 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca düzenlenen Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, 24-25 Kasım'da CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilecek. 

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, zirvenin, 24 Kasım'da yapılacak açılış oturumuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın da katılması bekleniyor.

Zirvede, günümüzde kadının çeşitli alanlarda maruz kaldığı cinsiyete dayalı ayrımcılık, özelde kadına yönelik şiddet ve şiddetle mücadele konusu ve bir bütün olarak evrensel kadın meseleleri tartışılacak.

Bu alanda bilimsel araştırmaların ve tartışmaların geliştirilmesine imkan vermeyi, kadın literatürünün ve kadına yönelik yaklaşımların envanterinin çıkarılarak geliştirilmesine ve daha ileriye taşınmasına katkı sağlamayı amaçlan zirve, "cinsiyet adaleti" kavramını merkeze alan, kültürel aidiyetleri ve değerleri muhafaza ederek, kadını sosyo-kültürel, siyasal ve ekonomik hayatta söz sahibi kılacak uygulamaların ve pratiklerin geliştirilmesinin önünü açacak.

Ulusal ve uluslararası platformun oluşmasının da hedeflendiğini zirvede, 4 ana başlık altında toplanan oturumlar, sekiz paralel oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Her oturumda bir moderatör ve 4 konuşmacı yer alacak. Zirvenin bitiminde oturumların moderatörlerinin bulunacağı bir genel değerlendirme oturumu tertiplenecek ve sonrasında zirveye ilişkin katılım gösterecek raportörlerin ve alanında uzman akademisyenlerin hazırlayacağı "zirve sonuç bildirisi" kamuoyuyla paylaşılacak.