Ulus’ta Tekstil Fabrikası Açıldı

Ulus’ta Tekstil Fabrikası Açıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Ulus Beldiye Başkanı Hüseyin Uzun Ulus'ta bir tekstil firmasının açılışına katıldı.

- AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve Ulus Beldiye Başkanı Hüseyin Uzun Ulus'ta bir tekstil firmasının açılışına katıldı.

Açılışa Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Apdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve vatandaşlar katıldı. Bartın Milletvekili Tunç açılışta yaptığı konuşmada, Bartın ve ilçelerine önemli yatırımlar geçekleştirdiklerini belirtti. Belediye Başkanı Uzun, Ulus Kaldırım Mahallesi'nde 660 metrekare kapalı 200 metrekare açık alana sahip olan belediyeye ait işyeri tadilat, bakım ve onarımları yapılarak tekstil‘e kiraya verildiğini söyledi.

Fabrika Müdürü İsmet Yılmaz ise, 1982 yılında 4 makinelik 50 metrekare alanda küçük bir konfeksiyon atölyesi olarak İstanbul’da kurulan firmamız kurulduğu günden itibaren daha ileriyi ve kaliteliyi yakalama misyonu ile üretim kapasitesini her geçen yıl artırarak bu günlere gelmiştir. 1992 yılında Kastamonu Pınarbaşı'da 6 bin metrekare arazi üzerine 5 bin metrekare kapalı alan olarak kurulan fabrikamızda bugün yılda 18 milyon adet kapasiteyle ürettiğimiz ürünlerin tamamını Avrupa ülkelerine ihracat yapmakta il ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktayız" dedi.

İTKİB, İSO, İTO ve İHKİB üyesi olan konfeksiyon son olarak 2009 yılı ihracat rakamlarıyla İHKİB Altın Plaket ödülü, 2010 yılı İhracat rakamları ile İHKİB listesinde 18. sırada yer alarak platin ödül alma başarısı göstermiştir. Ayrıca Azdavay ve Eflani ilçelerimizde şubelerimiz bulunmaktadır. Bizler fabrikalarımızda penye üretmekteyiz. Hedefimiz ilçede 120 vatandaşımıza iş olanağı sağlamak. Tam kalifiyeli ve tam kadrolu işe başlamak istiyoruz. Şu an bir sıkıntımız yok kalifiye elemanların başvurmalarını istiyoruz ayrıca desteklerinden dolayı Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç ve Ulus İlçe Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun'a teşekkür ederim" dedi.

Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç açılış sonrası fabrikada incelemelerde bulundu. Tunç ve beraberindekiler yapımı biten suni çim sahası ve İmam Hatim Okulunda incelemelerde bulundu.