Üniversite Öğrencilerinden Mısırdaki İdam Kararına Tepki

Üniversite Öğrencilerinden Mısırdaki İdam Kararına Tepki

nbsp;UŞAK Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci Mısır'da 529 kişinin idam kararını protesto etti.Uşak Belediyesi önünde saat 21.00 sıraların...

nbsp;UŞAK Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci Mısır'da 529 kişinin idam kararını protesto etti.


Uşak Belediyesi önünde saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, ellerinde meşaleler ve dövizlerle sloganlar atarak İsmetpaşa Caddesi'nden Tiritoğlu Parkı'na yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Uşak Üniversitesi öğrencisi Kaan Keskin, Mısır'da yaşanan sürecin daha da kötüye gitmemesi için idam kararlarının mutlaka durdurulması gerektiğini ve Türkiye'deki tepkilerin uluslararası platforma taşınması gerektiğini söyledi. 20 dakikada 529 kişi hakkında verilen idam kararının bir insanlık suçu olduğunu belirten Kaan Keskin, şunları söyledi:


"İdam kararını veren mahkeme cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrindedir. Mısır'da cuntanın askerleri ve polisleri tarafından 3 bine yakın insan şehit edilmiş, on binerce insan yaralanmıştır. Akabinde tutuklanan bin 900 sivil sözde mahkemeye çıkarılmış, 20 dakikalık bir duruşmada 529 idam kararı çıkmıştır. İdam kararlarının insan hakları, özgürlükler ve adaletle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı'nın sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. İşgalci İsrail'e komşu olan ülkelerde yaşanan bu sıkıntılı süreçlerin tek kazananı İsrail'dir. Uluslararası tüm kuruluşlar Mısır'da ki idam kararlarına karşı en sert tepkiyi göstermeli, İslam ülkeleri bu kararla ilgili net bir diplomasi izlemelidir."


Yapılan basın açıklamasının ardından grup, dua okuyarak dağıldı.


YK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)