Üniversite öğrencilerine kötü haber !

Üniversite öğrencilerine kötü haber !

Edirne'de Trakya Üniversitesi yönetimi sınavlara cep telefonu yasağı getirdi.

Edirne'de Trakya Üniversitesi yönetimi, sınavlarda cep telefonlarındaki "WhatsApp" gibi sohbet programlarıyla kopya çeken öğrencilerin yakalanmasının ardından "sınavlara cep telefonu ile giriş yasağı" koydu. Bazı öğrenciler hakkında "kopyaya teşebbüs" suçunda disiplin soruşturması açılırken, öğrencilerin bir kısmı kararı desteklerken, bazıları da sadece yakalananların cezalandırılması gerektiğini savundu.

Trakya Üniversitesi'nde bazı öğrencilerin sınavlarda cep telefonu kullanarak kopya çektikleri tespit edildi. Öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatılırken, sayının artması üzerine üniversite yönetimi çareyi cep telefonunu yasaklamakta buldu. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, aldığı kararla sınavlara cep telefonu ile girilmesini yasakladı. Kararın bir örneği fakülte girişindeki kapılara asılırken, cep telefonu ile gelen üniversite öğrencileri sınav boyunca telefonlarını kapalı olarak amfideki kürsüye bırakıyor.

Hakkında "kopya çekmeye teşebbüs" suçundan disiplin soruşturması başlatılan öğrencilerin, akıllı telefonlardaki "WhatsApp" gibi sohbet programlarını kullandıkları belirlendi. Sınavdan çıkan öğrencinin soruların cevaplarını diğer arkadaşlarına mesaj olarak gönderdiği yada dışarıdan bir öğrencinin sınavdaki arkadaşlarına programlar sayesinde cevapları gönderdikleri anlaşıldı.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Merve Ezen, sınavlara artık cep telefonu ile giremediklerini ifade ederek, "Bu sene cep telefonlarına yasak geldi. Salona girerken bırakıyoruz, sınavlarda kopya çekilmesi nedeniyle belirli bir rahatsızlık oluştu. O nedenle yönetimde cep telefonlarını yasakladı. Bence böyle olması gerekiyordu, kararı destekliyorum. Sınava geldiğimizde salondaki kürsüye kapalı olarak bırakıyoruz. Çıkarken alıyoruz, karar tüm üniversite genelinde sınav giriş kapılarına da konuldu" dedi.

Üniversitenin 4'üncü sınıf öğrencilerinden Bünyamin Baltürk de yasağın kopya çeken öğrenciler nedeniyle konulduğunu belirterek, "Sınavda telefonların yanımızda durması neden rahatsız etti bilmiyorum. Sadece yanımızda duruyordu. Kopya çekerler yakalananlar olmuş sanıyorum bu yüzden yakalanmış. Bugünkü sınavlarımıza da cep telefonu olmayan yada kürsüye bırakarak girdik" diye konuştu.

'KOPYA ÇEKEN CEZASINI ÇEKSİN'

Yasağa karşı olanlardan Sanat Tarihi birinci sınıf öğrencisi Fırat May, sadece kopya çekenlerin cezalandırılması gerektiğini savunarak, "Öğrenci için telefon her şey. Sınavda da olsa acil durumlar oluyor o nedenle telefonun yanımızda durmasından yanayım. Sadece kopya çekenler tespit edilsin ve onlar cezalandırılsın. Herkesin telefonuna el konulması saçma bence" dedi.

KAPILARA YAZI ASILDI

Üniversite yönetimin aldığı cep telefonuna yasağına ilişkin karar, sınav salonlarının girişlerine asıldı. Yazıda tüm sınavlarda cep telefonunun yasaklandığı ve cep telefonu ile gelen öğrenciler hakkında "kopya çekmeye teşebbüs" suçundan işlem yapılacağı belirtilerek, "2016-17 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı ara sınavlarından başlamak üzere yapılacak tüm sınavlarda (ara sınav, yarı yılı sonu, bütünleme, tek ders sınavları) tüm öğrencilerin cep telefonu ile sınavlara girmeleri kesinlikle yasaklanmasına, sınav salonlarına cep telefonu ile gelen öğrencilerin salona girdikleri anda cep telefonlarını sınav salon sorumlusuna teslim etmeleri ve teslim etmeyenler hakkında "Yükseköğretim Kurumu Öğrenci Disiplin Yönetmeliğ'ne göre kopyaya teşebbüs etmekten işlem yapılmasına" denildi.

DHA