Üniversite tercih heyecanına kalbi dayanmadı !

Üniversite tercih heyecanına kalbi dayanmadı !

Binlerce genç üniversite tercih heyecanında.. Anne-babalar ise bu "süreci" dikkatli yönetmeli ! Neden mi ?

Zonguldak'ta, LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih bildirimi yapmaya hazırlanan 18 yaşındaki Nurdan Bakır kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden genç kızın ailesi, 3 hastane dolaştırıldıktan sonra ölen kızlarının kalp krizi geçirdiğini anlayamayan doktorlara tepki gösterdi.

Gökçebey İlçesi’ne bağlı Bakacakkadı Beldesi’nde yaşayan işsiz 41 yaşındaki Murat Bakır ve yufka fabrikasında çalışan 39 yaşındaki Yeliz Bakır çiftinin iki çocuğundan en büyüğü olan kızları Nurdan Bakır, Çaycuma Oktay Olcay Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra LYS’ye girdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sağlık sektöründe daha rahat iş bulabileceğei düşüncesiyle Sağlık Meslek Yüksek Okulu ardından öğetmenlik için Eğitim Fakültesi’ne ilk iki sırayı tercih etmeye hazırlanan genç kız, geçen 3 Temmuz’da şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Gökçebey İlçe Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yapılan tetkiklerde gaz sıkışması tanısı konulan Yeliz Bakır, bir süre müşaahade altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Aradan geçen 10 saatin ardından tekrar rahatsızlanan Bakır, ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne götürülürken kalbi durdu. Hastanede yapılan kalp masajıyla hayata döndürülen Bakır, durumunun ağır olması nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi’ne sevk edildi. Yolda tekrar kalbi duran genç kız, kalp masajıyla tekrar yaşama döndürüldü.


a-417.jpg

Yoğun bakım ünitesinde duran kalbi yine çalıştırılan Bakır, dün öğle saatlerinde hayata tutunamadı. 3 kez kalp krizi geçirip üçünde de hayata döndürülen ve 3 hastane dolaştırılan Nurdan Bakır, Devrek ilçesine bağlı Özbağı Köyü Elikoğlu Mahallesi’nde, 1993′de böbrek yetmezliğinden hayatını kaybeden ve adını taşıyan halası Nurdan Bakır’ın yanında toprağa verildi.

15 yaşındaki oğlu Yakup Bakır ile birlikte ölen kızının fotoğrafına bakarak gözyaşı döken Yeliz Bakır, ilk teşhisi koyamayan Gökçebey İlçe Hastanesi doktorlarına tepki gösterdi. Yeliz Bakır, “Kızım bana ‘Karnımda bıçak kesiyormuş gibi ağrı var’ dedi. Gökçebey İlçe Hastanesi’ne götürdük. 4 saat beklettiler, ‘gaz sıkışması var’ deyip gönderdiler. Meğerse kalp krizi geçiriyormuş, Aynı akşam yine rahatsızlandı ve Çaycuma Devlet Hastanesi’nin ardından Zonguldak’a sevk edildik. Gökçebey de geçiiyormuş kalp krizi, hiçbirşey anlamadan gönderdiler bizi. orada teşhisi koysaydılar belki ölmeyecekti kızım” dedi.

Kızının tercih yapmaya hazırlandığını da hatırlatan Yeliz Bakır, şöyle dedi: “Çok istediği hemşirelik bölümünü ilk sıraya, ardından öğretmenliği ikinci sıraya yazacaktı. Heyecan ve sevinç vardı. Ama kalbi dayanamadı.”

Devrek Kuvayi Milliye Ortaokulu Müdür Yardımcısı Halil Karka ise LYS sonuçlarının açıklanmasıyla yeğeniyle birlikte tercih hazıkrlıkları yaptıklarını söyledi. Karka, şunları söyledi:

“Sağlık bölümleri, öğretmenlik bölümlerini araştırıyorduk. Tercihlerin başlama tarihi olan ‘pazartesi veya salı günü yapalım’ diyorduk. Bayağı heyecanlıydı ama olmadı.”