Üniversiteler Arası Şampiyonada Kadın Dövüşçüler Sahne Aldı

Üniversiteler Arası Şampiyonada Kadın Dövüşçüler Sahne Aldı

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen 'Türkiye Üniversitelerarası Muay Thai Şampiyonası'nın ikinci gününde, kadın sporcular mücadele etti. Maç öncesi...

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen 'Türkiye Üniversitelerarası Muay Thai Şampiyonası'nın ikinci gününde, kadın sporcular mücadele etti. Maç öncesi güzellikleri ve verdikleri pozlarla dikkat çeken sporcuların bazıları, çekişmeli geçen müsabakaların ardından 'kan' içinde kaldı.

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Bodrum’da düzenlenen 'Türkiye Üniversitelerarası Muay Thai Şampiyonası'nın ikinci günü kadınlar müsabakası, seromonisi ile başladı. 10. Yıl Marşı ile sporcular yürüdü. Ardından açılış konuşmasını yapan Federasyon Genel Sekreteri Atalay Korkmaz, “Bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz şampiyonaya 52 üniversite katılıyor. İlk yıl 17 üniversite katılmıştı. Üniversitelerde bu sporun hızla yayılmasında emeği geçen sporcu ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından ikinci günün müsabakalarına geçildi. Kıran kırana geçen müsabakalarda bazı üniversitelilerin burnu kırıldı. Yarı finale kalanları belirleyecek mücadelelerde kadın sporcular, erkeklere de gözdağı verdi. İlk kez katıldığı şampiyonada yarı finale yükselen Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu 2. Sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ayşenur Özdemir, “Daha önce 4 yıl kadar boks yapıp ardından bu spora geçtim. Tüm bayanlara bu sporu sokakta kullanmamaları şartıyla öneriyorum. Amacım buradan birincilik madalyası ile dönmek” dedi.

Önüzdeki Pazar günü şampiyonanın finalinin yapılacağı, organizasyonun Dünya Üniversiteler arası Dünya Şampiyonası’nın seçme niteliğini taşıdığı kaydedildi. Öte yandan, müsabakalarda görevli hakemlerde son günün modasına uyup selfi pozu verdi.

YA(İÖ/AAA)