Üniversiteli Denize Çarpan Küçük Sürücüye Yakalama Kararı

Üniversiteli Denize Çarpan Küçük Sürücüye Yakalama Kararı

MERSİN'de üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar'a çarparak ölümüne neden olan otomobil sürücüsü 16 yaşındaki D.A. hakkında yakalama kararı çıktı.Merkez Yenişehir İlçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta meydana...

MERSİN'de üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Mehmet Deniz Sınar'a çarparak ölümüne neden olan otomobil sürücüsü 16 yaşındaki D.A. hakkında yakalama kararı çıktı.

Merkez Yenişehir İlçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda 1 Ağustos'ta meydana gelen kazada, D.A. yönetimindeki otomobil karşıdan karşıya geçmek isteyen Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Mehmet Deniz Sınar'a çarptı. Ağır yaralanan Sınar, 18 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Yöresel geleneklere göre davul-zurna ile Sınar'ın cenazesi toprağa verilirken, olayla ilgili ailenin avukatları, kazadan sonra serbest bırakılan sürücü D.A.'nın tutuklanmasını talep etti.

Mersin 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, D.A. hakkında yakalama kararı verdi.

Sınar Ailesi'nin avukatları Bedi Uyğun ve Cemil Yeral, şüpheli sürücünün kaçırılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Avukatlar, şöyle dedi:

"Maalesef geç kalınmış bir karar. Çocuğun kaçırılma ihtimali çok yüksek. Çocuğun ailesi ve akrabaları Kıbrıs'ta yaşıyor. Hatta olayın yaşandığı araçta Kıbrıs plakası. Şu an çocuğun kaçırılmış olabileceğini dahi düşünüyoruz. Olayın ardından verilen serbest bırakma kararı ile adalete olan güven sarsılmıştı. Şu an mahkeme tarafından verilen karar, bir nebze de olsa ailenin yüreğine su serpti. Kamuoyu da bu davaya sahip çıktı. Tek amacımız, küçük yaşta araç kullanarak Deniz'in ölümüne yol açan kişinin ve küçük yaştaki sürücüye araç veren sorumluların cezalandırılması. Adalet adına davanın takipçisi olacağız."

FOTOĞRAFLI