Üniversiteli genç ölü bulundu

Üniversiteli genç ölü bulundu

Kırklareli'nde bir üniversite öğrenci evinde boynundan bıçaklanmış olarak bulundu.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde Meslek Yüksek Okulu öğrencisi 20 yaşındaki Ramazan Fırat, yalnız kaldığı evinde boynundan bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili 3 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ramazan Fırat'tan bir süredir haber alamayan arkadaşları, polis ekiplerine haber verdi.

Bu sabah Gündoğdu Mahallesi Işık sokaktaki evine çilingir yarımıyla giren polis ekipleri üniversiteli genci boynundan bıçaklanmış olarak ölü buldu.

Yapılan incelemede ellerinde de kesikler olduğu tespit edilen Ramazan Fırat'ın cesedi savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

3 ÜNİVERSİTELİ GÖZALTINDA

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümü 1'nci öğrencisi Ramazan Fırat, geçen Pazar günü Gündoğu Mahallesi Işık sokaktaki birlikte kaldığı 3 ev arkadaşı tarafından boynundan bıçaklanmış olarak ölü buldu.

Telaşa kapılan 21 yaşındaki Can Tavut, 19 yaşındaki Halil Çetin ve 21 yaşındaki Mustafa Karakuş hemen 112'yi arayıp yardım istedi. Eve gelen sağlık ekipleri, üniversite öğrencisi Fırat'ın öldüğünü tespit ederek polis ekiplerine bilgi verdi.

Evde inceleme yapan polis ekipleri Fırat'ın boynundan bıçaklandığını, ellerinde de kesikler olduğunu tespit etti. Ayrıca evin kapılarında herhangi bir zorlanmaya da rastlanmadı.

Soruşturma kapsamında ev arkadaşları Can Tavut, Halil Çetin ve Mustafa Karakuş gözaltına alındı.

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler gece 03.00'e kadar birlikte oturduklarını daha sonra ise uyuduklarını söyledi.

Pazar günü öğle saatlerinde uyandıklarında salonda Ramazan Fırat'ı yerde hareketsiz gördüklerini öne süren 3 arkadaş, gece de herhangi bir ses duymadıklarını anlattı.

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 2 gündür gözaltına tutulan öğrencilerin arkadaşlarının ölümüyle ilgili herhangi bir bilgi vermediği ve sadece "ölü bulduk" dedikleri öğrenildi.

ARKADAŞLARI YASTA

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nden olan Ramazan Fırat'ın ölümü okuldaki öğrenci arkadaşları arasında büyük üzüntü yarattı. Başarılı ve çevresinde sevilen bir öğrenci olan Ramazan Fırat'ın ölümünün ardından Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu internet sitesinden taziye mesajı yayınladı.

KAHTA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Fırat'ın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından yakınları tarafından memleketi Adıyaman'a getirildi.

Son kez Bölükyayla Beldesi'ne getirilen cenaze yakınlarını gözyaşına boğuldu. Üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın babası Abuzer, annesi Sabiha Fırat ve yakınları tabuta kapanarak gözyaşı döktü, ağıt yaktı.

Oğlunun ölüm haberiyle yıkılan anne Sabiha Fırat, "Bir hafta önce gitmişti. Kim niye yaptı, nasıl kıydı oğluma? Oğlumu bıçakla kuzu gibi kesen katillerinin asılmasını istiyorum" dedi.

Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı baba Abuzer Fırat ise oğlunu öldürenlerin bir an önce bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Ramazan Fırat'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi.