Üniversiteli kızlara fuhuş tuzağında tahliye kararı

Üniversiteli kızlara fuhuş tuzağında tahliye kararı

Adana'da üniversiteli kızlara fuhuş tuzağı ile ilgili davada tahliye kararı çıktı

Adana'da maddi durumu kötü olan üniversiteli kızları fuhuş tuzağına düşürdüğü ileri sürülen üniversite öğrencisi 31 yaşındaki Ayça Ö. ile 3 kişi 40 yıla kadar hapis cezaları istemiyle yargılandıkları mahkemece tahliye edildi.

Polise, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören "Çaça" lakaplı Ayça Ö. ile erkek arkadaşı 38 yaşındaki Muhittin T.'nin, kız öğrencileri para karşılığı erkeklere pazarladığı ihbarı yapıldı. 3 ay boyunca teknik takip yapan ekipler, Ayça Ö.'nün, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere parasal yardım yaparak güvenlerini kazandıktan sonra, fuhuş teklifinde bulunduğunu belirledi. İddiaya göre Ayça Ö., tuzağa düşürdüğü çeşitli fakültelerde eğitim gören 8 öğrenciyi daha sonra "Ailenize haber veririm, sizi okuldan attırırım" tehditleri ile fuhuşa devam etmesini sağladı.

Teknik takibi tamamlayan polis düzenlediği operasyonlarla Ayça Ö., Muhittin T. ve kızları birlikte pazarladıkları öne sürülen 21 yaşındaki Meltem Ö. ve eşi 28 yaşındaki Eyyüp Ö.'yü gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Ayça Ö. "fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek ile insan ticareti" suçlarından 40 yıla kadar, Muhittin T. aynı suçlardan 16 yıla kadar, Eyyüp Ö. ile eşi Meltem Ö. ise "fuhuşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek" suçundan 4'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesin'de ilk kez hakim karşısına çıktı.

'FUHUŞ YAPIYORUZ'

Fuhuş yaptığını kabul eden Ayça Ö. teşvik ve aracılık suçlamasını ise reddetti. Ayça Ö., "Kimseyi fuhuşa teşvik etmedim. Burada bulunan mağdurlar da benim gibi fuhuş yapmaktadırlar. Aynı ortamlarda bulunduğumuz, beraber işe çıktığımız zamanlar oldu. Ancak ben kimseyi fuhuşa zorlamadım" diye savunma yaptı. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Diğer sanıklar da fuhuşa teşvik ve aracılık suçlamalarını kabul etmezken, mağdur olarak ifadeleri alınan M.K., S.A., T.İ. ve Ö.Ö. isimli kadınlar fuhuş yaptıklarını ancak kendilerini kimsenin zorlamadığını söyledi. Mağdur T.İ. ayrıca emniyet müdürlüğünde polislerin psikolojik baskısına maruz kaldığını, bu nedenle emniyette verdiği ifadesini kabul etmediğini belirtti. Tüm mağdurlar sanıklardan şikayetçi olmazken mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali üzerine Ayça Ö., Muhittin T., Meltem Ö. ve Eyyüp Ö.'nün tahliyesine karar verdi.

DHA