Üniversiteli kızların taciz isyanı !

Üniversiteli kızların taciz isyanı !

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri tacize maruz kaldığını iddia edip eylem yaptı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesinde öğrenim gören kız öğrenciler, fakülte yolunda zaman zaman tacize maruz kaldıklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak Fatih Eğitim Fakültesinde basın açıklaması yapan KTÜ Üniversiteli Kadın Kollektifi adına basın açıklaması yapan Mehtap Yapar, üç kız arkadaşlarının okul yolunda tacize uğradığını iddia ederek “15 Aralık Pazartesi günü akşamı 19.30-20.00 saatleri arasında eğitim fakültesi öğrencisi üç kadın arkadaşımız okulun yakınındaki bir market civarında tacize uğradılar. Olayın ardından polisi arayan kadınlar tacizcinin nasıl birisi olduğunu anlattıklarında ise aynı tacizciden daha öncede başka kadınlara da tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Hatta aynı yerde başka taciz vakalarının da olduğu öğrenildi. Ve nasıl oluyor da bu tacizci yakalanamıyor diye soruyoruz. Daha önce aynı yerde başka kadınlarda taciz edildiyse neden orada güvenlik artırılmadı? Tacizciyi yakaladıklarında kendi tabirleriyle’kulaklarını çekeceğiz’ diyenler, gerçekten yakalandığında tacizci gerekli cezayı alacak mı? Ya da yakalanması için daha kaç kadının böyle bir durumla karşı karşıya gelmesi gerekiyor?. Üniversiteli kadınlar olarak her gün fakülteye gelirken, yurdumuza giderken veya her dışarı çıktığımızda tacizle, şiddetle karşı karşıyayız” dedi.
Tacizcileri sineye çekme gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade eden Yapar, ”Bizler karşısında olduğumuz bu olaylara olan öfkemizi her 25 Kasım’da her 8 Mart’ta sokaklara taşıyan üniversitelileriz. Bu olaylar yaşadığımız çevrede bu kadar artmışken ve üniversiteli kadın arkadaşlarımız sokaklarda rahatça gezemezken yine alanlara çıktık. Çünkü biliyoruz ki susarsak olur böyle şeyler deyip üstü kapatılacak, susarsak biliyoruz ki tacizciler yakalansa bile kulakları çekilip yine bırakılacak ve onlar yeniden kadınları rahatsız etmeye devam edecek., susarsak biliyoruz ki tacize maruz kalan kadınlar ‘sokakta işi ne, gece çıkmasaydı’ gibi söylemlerle kendi mağduriyetlerinin suçlusu ilan edilecek. Biz sustuğumuz takdirde doğacak sonuçları çok iyi biliyoruz. Bu yüzden susup köşeye çekilme başımıza gelen tacizleri sineye çekme gibi bir niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.