Üniversiteli Lerin Cansız Manken Gösterisi

Üniversiteli Lerin Cansız Manken Gösterisi

UŞAKLI iki genç kentin çeşitli noktalarında sergiledikleri havada asılı kalan cansız manken gösterisi ile dikkatleri üzerlerine çekti.Afyon Kocatepe Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ali...

UŞAKLI iki genç kentin çeşitli noktalarında sergiledikleri havada asılı kalan cansız manken gösterisi ile dikkatleri üzerlerine çekti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ali Aydın ile Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Hazal Göç, Türkiye'de ilk defa uygulandığını belirttikleri bir gösteri ile görenleri kendilerine hayran bırakan sanata farklı bir boyut kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Uşak'ta cansız manken gösterisinin ilk kez düzenlediğini öne süren Ali Aydın, şöyle dedi:

"Sanata gönül veren iki arkadaş olarak bu yola 2 yıl önce çıktık. Cansız manken olarak daha önce çeşitli gösteriler yapmıştık. Bu sanata farklı bir boyut getirerek dünyada çeşitli örnekleri inceleyerek havada asılı kalmayı başardık. Havada asılı cansız manken sanatını ilk defa memleketimiz Uşak'ta sergileyerek büyük bir beğeni aldık. Türkiye'de ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu sanatsal etkinliği yakında daha tematik ve konulu yaparak toplumumuzda iz bırakan konulara vurgu yapacağız. Yakın bir zamanda Filistin'de yaşanan insanlık dramı, Doğu Türkistan'da yaşanan acı verici olaylara yaptığımız sanat ile tepki göstereceğiz."

Cansız manken olarak ilk etapta okul harçlıklarını çıkarmak için bu sanata yöneldiklerini ifade eden Hazal Göç ise, Uşak'ta sanatın en iyi noktalara gelmesi için iki arkadaş olarak yola çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Arkadaşımla birlikte dünyada örnekleri bulunan ancak Türkiye'de hiç uygulanmayan cansız mankenlikte havada asıl kalma gösterisini yapmayı başardık. Amacımız Türkiye'nin bu konuda tanıdığı sanatçılar arasında yerimizi almak. Uşak'ta ilk defa sergilediğimiz havada asıl cansız manken gösterisi büyük beğeni topladı. Gösterimizi Türkiye geneline taşıyarak sanata farklı bir boyut kazandırmak istiyoruz."

FOTOĞRAFLI