Üniversiteliler Kangal V1 için sponsor arıyor

Üniversiteliler Kangal V1 için sponsor arıyor

CÜ Teknoloji Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, tasarladıkları "Kangal V1" adlı elektrikli araç için sponsor desteği istiyor

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknoloji Fakültesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, tasarladıkları "Kangal V1" adlı elektrikli araç için sponsor arıyor.

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında öğrenciler tarafından tasarlanan ve Kangal köpeğinden esinlenilerek "Kangal V1" adı verilen aracın yapımına sponsor desteği sağlamak amacıyla CÜ Teknoloji Fakültesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

CÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, öğrencilerin projeye destek istediklerini belirterek, "Üniversitemizin belli olanaklar doğrultusunda maddi manevi katkısı olacak. Öğreciler, Valilik, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odasıyla görüşmeler yapacak, biz de elimizden gelen tüm desteği göstereceğiz" diye konuştu.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ise "Fakültemizin bu işe önayak olması beni daha da gururlandırıyor. Bu genç arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Can da öğrencilerin yaklaşık 2 yıldır bu proje üzerinde düşündüklerini ve bir takım oluşturduklarını söyledi. Ürünün bütün detaylarını öğrencilerin düşündüğünü dile getiren Can, projede emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür etti.

CÜ Teknoloji Fakültesi'nde eğitim gören 13 öğrencinin yer aldığı projenin takım kaptanı Kerem Ersoy ise sponsor arayışı içinde olduklarını dile getirerek, "İmalata başlayacağız ve 2 aylık süreç sonunda aracımız ortaya çıkmış olacak. Bu süre zarfında tüm Sivas halkının desteğini bekliyoruz" dedi.

Aracın özelliklerinden de bahseden Ersoy, şunları söyledi:

"Aracımızın ismi Kangal V1'dir. 'V' veliahtı, '1' ise ilk yapılacak olmasını temsil ediyor. Aracımız, adını Sivas'ın meşhur dünyaca ünlü Kangal köpeğinden almaktadır. Tıpkı Kangal gibi çevik, atılgan ve güçlü olacak aracımız Kangal V1 dünyaya adını duyuracaktır. Aracımız, spor görünümlü 2 kişilik ve 2 kapılı elektrikli bir araç. Bataryadan enerjisini alacak ve saatte ortalama 70 kilometre hız yapabilecek. 250 kilogram ağırlığı vardır. Hedefimiz, bizden sonraki nesillere bu teknolojiyi ve başarıyı aktarmak."

Ersoy, sponsor buldukları takdirde üretime 2 hafta içerisinde başlayacaklarını belirterek, "Ağustos ayında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına katılacağız. Ağustos ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. TÜBİTAK'tan 25 lira destek aldık ancak yetmiyor. Başka sponsorlar da arıyoruz" diye konuştu.