Ünlü heykeltraş, Türk sanatseverlerle buluşacak

Ünlü heykeltraş, Türk sanatseverlerle buluşacak

Kurşun kalem uçlarına heykel yapmasıyla ünlenen sanatçı Dalton Ghetti, 26 Ekim'de İstanbul'da Türk sanatseverlerle buluşacak. Ghetti, minyatür heykellerinin hikayesini de anlatacak.Heykeltıraş Dalton M. Ghetti; Hong Kong, Paris ve Amerika’dan...

Kurşun kalem uçlarına heykel yapmasıyla ünlenen sanatçı Dalton Ghetti, 26 Ekim'de İstanbul'da Türk sanatseverlerle buluşacak. Ghetti, minyatür heykellerinin hikayesini de anlatacak.

Heykeltıraş Dalton M. Ghetti; Hong Kong, Paris ve Amerika’dan sonra Türkiye’deki sanatseverlerle buluşuyor. 26 Ekim Pazar günü Beylikdüzü Migros AVM’de İstanbulluların karşısına çıkacak. Dünyaca ünlü Sao Paulo doğumlu sanatçı, burada kurşun kalem uçlarında yaptığı minyatür heykellerinin hikayesini anlatacak. Sergi kapsamında sanatçı eserlerinin aşamalarını adım adım sanatseverlere gösterecek. Ghetti’nin büyük bir emek ve sabırla yaptığı çalışmalarında kullandığı dikiş iğnesi, jilet, maket bıçağı ve diğer araçlarının yer aldığı alet çantası sanatseverlere sunulacak. Sanatçının çocuk yaşlarında başladığı serüvene ait farklı materyalli geçmiş parçalar da ayrıca paylaşılacak.

Teknoloji ile arasının iyi olmadığını ve hala mektupla iletişim kurduğunu söyleyen Ghetti, kendine has yontma sanatını sadece yalnızken meditasyon halinde gerçekleştirebildiğini anlattı. Ghetti, konsantrasyonun bu işin ipucu olduğunu bildirdi.

DALTON M. GHETTI KİMDİR?

Dalton Ghetti, 28 Şubat 1961 yılında doğduğu Brezilya Sao Paola’da büyüdü. 1985 yılında 24 yaşında iken ABD’ye yerleşti ve 1994 yılında Connecticut Norwalk Community Technical College mimarlık bölümünden mezun oldu. Sanatçı daha küçük yaşlarda merak sardığı el aletleri ve onlarla bir şeyler yapma tutkusunu yıllar boyu geliştirdi ve her zaman kendisini aşmak için çabaladı. Büyük parçalarla başlayan sanatçının kendini aşma çabası, en sonunda onu oyabileceği en küçük obje olan kurşun kalemlerin uçlarına kadar taşıdı. Dünyaca ünlü sanatçının çalışmalarındaki bir diğer amacı ise insanların ilgisini küçük şeylere çekebilmektir. Çünkü sanatçıya göre küçük şeyler güzeldir. Eserlerinde kullandığı birçok kurşun kalem, yollarda ve kaldırımlarda bulduğu kalemlerdir. Dalton’un çalışmaları aynı zamanda geri dönüştürme projesidir, kendisi atılmış objeleri sanata çevirmektedir. Dalton M. Ghetti halen mimar ve marangoz olarak çalışmakta ve kalem ucu heykellerini kendisi için bir hobi ve meditasyon olarak görmekte.

CİHAN