Ünlü işadamından babasına haciz !

Ünlü işadamından babasına haciz !

Ünlü işadamı Mustafa Sak'ın babasının çiftliğine haciz gönderdiği ortaya çıktı.

Adopen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak’ın, babası AS Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sak’ın Budur’un Bucak İlçesi Susuz Köyü’nde bulunan çiftliğine haciz gönderdiği ortaya çıktı. Ticari bir anlaşmazlık nedeniyle yaşandığı öğrenilen haciz işlemi iki tarafın avukatları eşliğinde gerçekleştirildi.

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre; Antalya 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararı üzerine çiftliğe gelen icra memurları kapıyı çilingirle açtırdı ve bir adet buzdolabını haczetti. İşlemin yaklaşık 2,5 ay önce gerçekleştiğini fakat basına yansıtılmadığını söyleyen Adem Sak’ın avukatı Mustafa Alper Oral, “O gün usulen buzdolabı yediemin deposuna alındı. Zaten bizde dosyayı durdurduk. İkili arasındaki ticari bir anlaşmazlıktan kaynaklanan bir durum. Şu an için yeni bir haciz işlemi yok” dedi.

İKİ DEV ŞİRKET

As Çimento A.Ş. Burdur ilinden Türkiye'nin en büyük 500 firması listesine giren tek firmadır. Şirket 2006 yılında ISO sıralamasında 416. sırayken mevcut yatırımları tamamlanmadığı halde 2007 yılında 352. sıraya yükselmiştir. Şirketin yıllık çimento üretimi 5 milyon tondur. Adopen ise 1997 yılında Mustafa Sak tarafından kurulmuştur. ADO Şirketler Grubu’nun en büyük yatırımı olan ADOPEN, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasındadır.