Ünlü manken Büyüksaraç: ''Hakaret etmedim''

Ünlü manken Büyüksaraç: ''Hakaret etmedim''

Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapsi istenen Merve Büyüksaraç çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’a hakaret iddiasıyla 2 yıl hapsi istenen ünlü manken SÖZCÜ’ye konuştu:

2006 Türkiye Güzeli Merve Büyüksaraç “Sosyal medyada “Usta’nın Şiiri”ni paylaştığım için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiğim iddia edildi. Asla suç işlemedim” dedi. Ünlü manken Merve Büyüksaraç hakkında, Instagram’da 17-25 Aralık operasyonu için uyarlanan ve binlerce kişinin paylaştığı “Usta’nın Şiiri” yüzünden soruşturma açıldı.

Büyüksaraç hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması istendi. Bu durum dünya basınında da geniş yankı buldu. Büyüksaraç, “Süreci AİHM’e kadar götüreceğim” dedi. Siyasetle yakından ilgilenmesinde ODTÜ siyasal mezunu anne ve babasının etkisi olduğunu söyleyen Büyüksaraç sorularımızı yanıtladı…

- Erdoğan’a hakaret ettiniz mi?

Hayır. Paylaştığım şiir mizahtı. Erdoğan’ın adı dahi geçmiyor.

- Usta’nın Şiiri 17-25 Aralık operasyonuyla ilgiliydi. Dosyaların kapatılmasına tepkili misiniz?
Tabii ki. Dosyalar kapatıldı ama insanların akıllarındaki soru işaretlerine yenileri eklendi.

- Erdoğan’a hakaret iddiasıyla dava açılanların listesi uzun…

Aslında bu durumun bir faydası oluyor, yargılanan herkes birleşerek daha büyük tepkiler veriyor. Kenetleniyor adeta. Bu da bana bu karanlık günlerin uzun sürmeyeceği konusunda umut veriyor.

– Bazı ünlüler gibi Erdoğan ve AKP’den korkuyor musunuz?

Ünlü isimlerin korkmasının basta maddi olmak üzere sebepleri var. Çünkü en ufak bir karşıt söylemlerinde ya dizi kadrosundan çıkarılıyor ya da bir şekilde ekmekleriyle oynanacağına dair tehdit ediliyorlar. Bir süredir TV önünde değilim. Hep diyorum adam öldürmedim, hırsızlık, yolsuzluk yapmadım neden korkacakmışım?

- Cumhurbaşkanı “İnadına mini etek’ desinler, biz inançlı nesiller yetiştireceğiz” dedi. Bu sözler sizin için ne anlam ifade ediyor?

Hiçbir şey ifade etmiyor. Çok dekolte giyen kadınlar tanıdım pek çoğundan daha dindar. Ben zaten bu söylemleri ikiye ayırıyorum. Dini gerektiği gibi yaşayan insan dindardır. Bir de dini kendi çıkarları için kullananlar var, onlar ise dinci. Bir insanın dini inancı etek boyuyla, dekoltesiyle ölçülmez. Herkesin dini, inancı kendinedir.

AKP’YE TAPARCASINA İNANANLAR

- Bu tarz söylemler kadınları ayrıştırıyor mu?

Kadın olarak hayatımızın ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğu, hatta şansa yaşadığımız günlerdeyiz. Tecavüz edip iyi hal indirimi alan var, tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmak zorunda bırakılanlar var… Var da var… Kadınları kılık kıyafeti üzerinden ayrıştırmaya çalışabilirler ama gördük ki tecavüze uğrayan tesettürlü kızlarımız da oldu. Gerçekler söylemleri degiştirmiyor.

- Sizi en çok rahatsız eden nedir?

Türkiye’de, insanların yaşam kalitesinin çok düşük olmasından rahatsızım. İnsanların kişi başı gelirinin düşük olması, eğitim seviyesinin düşük olması, laiklikten uzaklaşma, Atatürk düşmanlığı, özgürlüklerin kısıtlanması, düzmece delillerle insanların hapislerde çürümeleri ve daha birçok şeyden rahatsızım. AKP’ye ve liderlerine  taparcasına inanan bir kesim doğdu. İnsanların fakir olması hükümetin işine geliyor.