Ünlü mankenden AK Parti'ye dair bomba sözler !

Ünlü mankenden AK Parti'ye dair bomba sözler !

"Halkın cesareti kırılsın eleştirmesin istiyorlar" diyen Merve Büyüksaraç'tan AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştirdi.

Ünlü manken Merve Büyüksaraç, twitter hesabından 17 Aralık’ı eleştiren şiir paylaştı. Kendini savcılıkta buldu. Hakkında soruşturma açılan Büyüksaraç süreci yorumladı: "Ünlüler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar. Korkmuyorum"

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre 'ODTÜ Siyasal mezunu bir anne babanın kızıyım’ diyor Merve Büyüksaraç. Kendisi ise Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nü bitirmiş. Aynı zamanda Türkiye güzellerinden olan ünlü manken, sosyal paylaşım sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Er-doğan’a hakaret suçlamasıyla 14 Ocak’ta savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Merve Büyüksaraç, o soruşturmayı anlattı:

 

ERDOĞAN’IN ADI GEÇMİYOR

- Savcılığa ne zaman çağrıldınız?
Gayrettepe Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü’ne ifade vermek için 14 Ocak Çarşamba günü çağırıldım.

- Haberi alınca şaşırdınız mı?
Bir ihbar üzerine evime polisler geldi. Polis, evrakları gösterip ‘Ustanın Şiiri’ni paylaşmışsınız’ deyince şaşırdım ve ‘yok artık gerçekten bunlarla uğraşıyor musunuz?’ dedim. İfade için davet ettiler. Avukatımla gidip ifademi verdim.

- Paylaşımınızın içeriği neydi?
İstiklal Marşı’ndan uyarlanmış 17-25 Aralık dönemini mizahi dille anlatan bir şiirdir. İşin komik yani şiirin içinde Erdoğan’ın adının geçmeyip, hakaret içerikli tek kelime dahi olmaması. Google’a o şiirin ilk mısrasını yazdığınız zaman yaklaşık 61 bin paylaşım çıkıyor.

- Hakkınızda adli kontrol istendi. Sizce insanlar korkutuluyor mu?
Evet, savcı adli kontrol istedi ancak hakim reddetti. Ben bu durumun kesinlikle bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum. Gezi Parkı olaylarından sonra özellikle sosyal medya paylaşımlarının önüne geçemediler. Hatta twitter’ı kapatmaları bile fayda etmedi, bu noktada daha çok insana ulaşmanın en kolay yolu olan ünlüler üzerinden bir algı operasyonu başlatılmış olabilir. Amaç ‘bak o paylaştı, sen de paylaşırsan başına neler gelir?’ korkusu yaratmak. Benim üzerimden insanların cesareti kırılsın, korksun, eleştirmesin istiyorlar.

- Twitter’da gündemle ilgili paylaşımlarınız sürüyor…
Ben bir suç işlemedim. Hayatımda kimseye kötülük yapmadım. Çalmadım, yolsuzluk yapmadım. Ben ve benim gibi insanlar hakim karşısına çıkmaktan korkmazlar. Düşünce ve ifade özgürlüğünün olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Asıl şimdi paylaşımlarıma devam etmezsem, onların yaratmak istedikleri algıya, insanların yüreğine korku salınmasına hizmet etmiş olurum. Tabii ki siyasi içerikli paylaşımlarım devam edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili gerçek düşünceniz nedir?
Ne diyebilirim ki? Bir cumhurbaşkanımız var ama Türkiye’nin değil sadece AKP’lilerin. Bir millet için bundan daha acısı var mıdır?