Ünlü mizah dergisine şok !

Ünlü mizah dergisine şok !

Milyonlarca takipçisi bulunan Uykusuz dergisinin resmi Facebook hesabı, Reklamface adlı sosyal medya ajansı tarafından ele geçirildi.

Hürriyet'ten Sebla Koçan'ın haberine göre Facebook'ta 3 milyonun üstünde takipçisi bulunan Uykusuz dergisinin hesabı, son günlerde derginin mizah anlayışını pek de yansıtmayan paylaşımlar içeriyor. Bunun nedeni ise çok ilginç. Esas neden, Uykusuz dergisine ait olan hesabı 'Uykusuz Adam' adına çevirerek derginin takipçilerine 'el koyan' Reklamface adındaki bir sosyal medya ajansı. Derginin düşüncelerini yansıtmayan tuhaf paylaşımlar nedeniyle Uykusuz'un pek çok okuru, son günlerde derginin bu hesabı sattığını düşünüyordu. Oysa mesele bambaşka.

1-20150701090752.jpg

Uykusuz dergisi, resmi Instagram hesabından konuyu böyle duyurdu. Pek çok markayla çalışan ajansın Uykusuz içerikleriyle sayfa beğenilerini arttırdığı iddia ediliyor. 

2-848.jpg

HİZMET BEDELİ TALEP EDİLDİ

Facebook hesabını Uykusuz dergisinin ortaklarından Uğur Gürsoy ve Yiğit Özgür'e devreden ajans, Facebook sayfasında halen 'yetkili' görünmekte. Ajans, daha sonra 'hizmet bedeli' adı altında dergiden astronomik miktarda bir para talep etti, hak sahibi olduğunu iddia ettiği para verilmeyince sayfayı Uykusuz Adam adına çevirerek 'alıkoydu'. Alıkonulan sayfalardaki tuhaf paylaşımların, dergideki karikatürlerden daha çok beğeni alması da konunun diğer bir ilginç tarafı...

REKLAMFACE'İN YANITI GELDİ

Konu hakkında görüşünü akşam 17.47 itibarıyla yapan ajansın kurucu ortağı Cemal Sevindik, ellerinde dergi ile yapılmış bir sözleşme bulunmadığını, Uykusuz Dergisi'nin Facebook hesabının daha önce sayfayı beğenen amatör çizerlerin eserlerinden oluştuğunu aktararak şunları yazdı: '(...) Kabaca özetlemek gerekirse, bizim güçlü bir karikatür Facebook sayfamız vardı ve ortak çalışmak koşulu ile uykusuz dergisine bu sayfayı kullanım hakkı verdik. Ancak hem çalışma şartlarına uymaması, hem de hizmet bedelini ödeyememesi nedeniyle bu kullanım hakkını geri aldık. Bu durumda dahi yapılan çalışmaların ve emeğin karşılığı alınmadığı için mağdur olan taraf biziz. Sosyal medya üzerinden 20 bin uykusuz dergisi karikatürü silindi ve izinsiz olarak karikatür paylaşan pek çok facebook sayfası kapatıldı. Yalnızca bu çalışma bile herhangi bir avukatlık bürosu veya sosyal medya ajansı ile yapıldığında yüzbinlerce lira tutacaktır. Bu arada haberde bahsettiğiniz ve bizim dergiden talep ettiğimiz "astronomik rakam" ise yalnızca 85 bin TL'dir' diyerek bilginin gerçek dışı olduğunu iddia etti.