• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 60.663
  • Dolar
  • 1,7655
  • Euro
  • 2,3305
  • Altın
  • 651,37
  • Ankara : -3 °C
  • İstanbul : 2 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Diyarbakır'ı karıştıran neden !
Dünya bu işkenceyi konuşuyor
Bu listede sizin de adınız olabilir
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Ünlü oyun mahkemelik oldu

Ünlü oyun mahkemelik oldu
Milyonlarca fanı olan Call of Duty oyunu mahkemelik oldu.
08 Mart 2010 / 10:35

Call of Duty, yakaladığı büyük başarıdan çok bu olayla konuşuluyor: Eski dostlar nasıl düşman oldu.

Oyun dünyası bu şok haberle çalkalanıyor! Oyun devi Activison'ın Infinity Ward stüdyosunu kuran ve popüler FPS Call of Duty'yi yaratan Jason West ve Vince Zampella, firmaya dava açtılar. Yakın zamanda Activision'daki görevlerine son verilen ikili, firmanın bu işten çıkarmayı doğru olmayan gerekçelere dayandırdığını ve asıl amaçlarının çok farklı olduğunu iddia ediyorlar.

West ve Zampella'ya göre Activison'ın asıl niyeti, büyük emek verdikleri Call of Duty'den doğan alacaklarını ödemek istememesi. Normal şartlarda eğer ikili görevlerine devam ediyor olsalardı, 31 Mart'ta görev aldıkları oyunların gelirlerinden yüklü bir pay elde edeceklerdi. Fakat ödeme tarihi yaklaşırken itaatsizlik suçlaması ile işten çıkartılmalarına karşı haklarını mahkemede aramaya karar verdiler.

İkili Acvtision'dan kendilerine yol açtığı zararlar nedeniyle 36 milyon dolar, Modern Warfare serisinin tüm hakları ve Call of Duty'nin devam oyunlarını yapma haklarını vermesini istiyor. Call of Duty, Activision'ın en çok kazandıran oyunlarından biri olarak dikakt çekiyor. Firmanın 2009 yılı açıklamasına göre CoD'nin ürettiği gelir tam 3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Activison'dan konuyla ilgili yorum yapan Maryanne Lataif ise bu gelişmeyi "önemsiz" olarak nitelendirdi ve CoD serisine yeni oyunlar geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Hürriyet

Etiketler: Man, Yorum, Mart
1473
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim