Ünlü Sanatçıdan "Ermeni Soykırımı" İddialarına Yanıt

Ünlü Sanatçıdan "Ermeni Soykırımı" İddialarına Yanıt

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa 10.Tarım Fuarı etkinlikleri kapsamında konser veren Haluk Levent, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili açıklama...

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa 10.Tarım Fuarı etkinlikleri kapsamında konser veren Haluk Levent, Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda dün akşam gerçekleşen konseri Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Fuar Komitesi ve yüzlerce vatandaş izledi. Saat 22.00'de başlayan konserde Haluk Levent, birbirinden güzel şarkılarını sevenleri için söyledi. Konserin bir bölümünde gündemdeki sözde Ermeni soykırımı iddialarına değinen Haluk Levent, bir süre önce bu topraklarda yaşamış Ermeniler'in çektiği acıları yüreğinde hissettiğini söyledi. O dönemde sadece Ermeniler'in değil, Türkler'in de acı çektiğini belirten Levent, "Karışlıklı olarak çekilen acıları gönlümde, yüreğimde hissediyorum. Dünyanın birçok yerinde 24 Nisan'ın soykırım mı tehcir mi tartışmaları yaşanadursun, tabi çok büyük acılar yaşanmış. Kardeşçe yaşadığımız bu ülkede buna benzer acıların yaşanmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor" dedi.

"BİZ DAHA İYİ YAŞAYALIM DİYE ÖLDÜLER"

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlamalarına da değinen Levent, "Bütün dünya 24 Nisan Ermeni olayını konuşurken, kardeşliğimizin sembolü olan Çanakkale türküsünü söylememiş olsaydım kendime kızardım. Onlar, bizler daha iyi yaşayalım diye öldüler" ifadelerini kullandı.

Çanakkale türküsünü söyleyen Levent, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: İHA