Ünlü türkücü topa tuttu !

Ünlü türkücü topa tuttu !

Ünlü türkücü Berdan Mardini, yapılan operasyonlar sonrası bölgenin yapılanması için planlar hakkında konuştu.

Ünlü türkücü Berdan Mardini, "TRT Kürdi'de program yaptığımda ne Mahsun Kırmızıgül ne Özcan Deniz bu kanalın yanında olmadı" dedi

Berdan Mardini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terörle mücadele ve bölgenin yeniden ihyası için uygulanacak eylem planını açıkladığı toplantıya katıldı ve "Planın kültür ayağı da olmalı. Kürtçetiyatro bölge için iyi olur. Gençleri yakalayamadık, onları yakalamamız gerekiyor" dedi.
 
Mardin'de yazdığı barış türküsünü Bakanlara okuyan Mardini'den Özcan Deniz ve Mahsun Kırmızıgül'e eleştiri geldi. Mardini, "Ben TRTKürdi'de program yaptığımda ne Mahsun Kırmızıgül, ne Özcan Deniz ne Alişan ne de İzzet Yıldızhan bu kanalın yanında olmadı. Aslında büyük bir yükü aldım ben. TV'ye davet edildiğinde bu saydığımız isimlerin hiç biri gelmedi. Sadece Cumhurbaşkanımın, Başbakanımın yanında yemek yemekle elini taşın altına mı koymuş oluyorsunuz? Elinizi taşın altına koymak, burada devlet bir Kürtçe kanal açıyorsa sizin de gidip bunu desteklemeniz gerekiyor.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla bir projeye imza atacağız. Kadınları anlatan bir vizyon filmi yapacağız. Onun için de kolları sıvadık. Ekonomik ayakta devletimiz üzerine düşeni tam olarak yerine getirdi. Bu işin kültür ayağı da olması lazım. Gençlerin daha rahat hareket edebilecekleri, kendi dillerinde dergi basabilecekleri durumları ortaya koyarsak, gençlerimizi içimize çekmiş oluruz.
 
Bir Suruç, Cizre, Şırnak... Kültür ayaklarıyla donatılmalıydı; silahlarla değil... Ne örgüt, ne diğer parti süreci bu noktaya getirmemeliydi. Bunları ben hiçbir zaman savunmadım, ömrümün sonuna kadar da savunmayacağım" diye konuştu.