Ünlüleri ağlatan kamu spotu

Ünlüleri ağlatan kamu spotu

İstatistik okuyacaklarını sanan 3 oyuncu, otopsi raporu verilince gözyaşlarını tutumadı. O an yaşadıkları duygular kamu spotu oldu.

İstatistik okuyacaklarını sanan 3 ünlü isme trafik kazasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Gökhan Demir'in otopsi raporu ve fotoğrafı verildi. Sanatçıların o an yaşadıkları duygular, #cankaybediyoruz başlığıyla kamu spotu videosu oldu.

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ İKİZLERİ AYIRDI

Nihal ve Ramazan Demir çiftinin 14 yıllık evlat hasreti 27 Temmuz 1994’te tek yumurtaikizleri Gökhan ve Oğuzhan’ın dünyaya gelmesiyle son buldu. İkizler 2012 yılında liseyi bitirdiler. İkisinin de hayali birer yıl daha sınava hazırlanıp iyi bir üniversiteye girebilmekti. Ancak 19 Ekim 2012’de, Hasköy’deki Rahmi Koç Müzesi önünde meydana gelen korkunç kaza ikizleri birbirinden ayırdı. 

Gökhan Demir hatalı sollama yapan ehliyetsiz bir sürücünün çarpması sonucu ağır yaralandı. Sürücü kaçtı. Gökhan yoğun bakımda 9 gün sonra hayatını kaybetti. Gökhan’ın ölümü kayıtlara sadece bir istatistik olarak geçse de, ailesi için o kadar kolay olmadı. Gökhan’ın o dönem bir gıda firmasında yönetici olarak çalışan kuzeni Yasemin Usta, işinden istifa ederek kazanın peşine düştü. Kaçan sürücüyü yakalattı. Ehliyetini kazadan sonra aldığını ortaya çıkarttı. Sonuçta Gökhan’ın ölümüne neden olan sürücünün ceza almasını sağladı. Bu sırada soruşturmayı eksik yürüten iki polis de Yasemin’in çabalarıyla ceza aldı. 

İSTATİSTİK OKUYACAKLARINI SANIYORLARDI

Yasemin Usta iki yıl önce Trafikte Haklarım Derneği’ni kurdu. Yasemin’in derneği bu yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’yle ortaklaşa çalışarak, trafik kazalarına dikkat çekmek için kamu spotları hazırladı.

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre; Senaryosunu ve yönetmenliğini Ali Vatansever’in yaptığı kamu spotlarında, Emre Altuğ’un yanı sıra Ecem Özkaya Üstündağ ve Olgun Toker rol aldı.

Senaryo gereği oyunculara istatistik okuyacakları söylendi. Kamera kayıtta olduğu sırada oyunculara Gökhan Demir’in otopsi raporu ve bir fotoğrafı verildi. Sanatçıların o anda yaşadıklarıyla kamu spotu oluşturuldu.

Hürriyet