Ünlülerin villaları yanma tehlikesi geçirdi

Ünlülerin villaları yanma tehlikesi geçirdi

İstanbul Maltepe Dragos'ta fundalık alanda çıkan yangın çevrede korku ve paniğe neden oldu.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler bazı ünlü isimlerin villalarının da bulunduğu yerleşim alanına doğru ilerleyince büyük panik yaşandı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Yangın saat 16.00 sıralarında Dragos Tepesi'ndeki fundalık alanda başladı. Kısa sürede çam ağaçlarının bulunduğu alana da sirayet eden alevler yerleşim alanlarına doğru hızla ilerledi. Yangının yaklaştığını gören çevredeki vatandaşlar evlerini terk ederek dışarı kaçtı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile yangın söndürme helikopterleri gönderildi. Orman ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarına 2 yangın söndürme uçağı veİstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait helikopter de havadan katıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmalardan sonra yangın kontrol altına alındı.

Eski Milli Kaleci Rüştü Rençber, İşadamı Hakan Aslan ile Selim Bagatur'un villalarını yanmaktan yüksek duvarları kurtardı. Duvarları aşamayan alevler itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürüldü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın sırasında yaklaşık 3 hektarlık alan zarar gördü.