Uşak Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’ndan İlk Konser

Uşak Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’ndan İlk Konser

Uşak Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ilk konserini Uşak Üniversitesi 10. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası ilk konserini Uşak Üniversitesi 10. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdi.

Koordinatörlüğünü Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Seyhan Canyakan'ın yaptığı, 12 üniversiteden müzik bölümü, konservatuar yöneticisi ve öğretim üyeleri ile Güzel Sanatlar Liseleri öğretmenlerinden toplam 32 kişinin bir araya gelerek oluşturduğu Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konsere Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve eşi İmran Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi'nin 10. Yılını kutladığını ve bu kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Uşak Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası'nın ilk konserinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Uşak Üniversitesi'nin hem bilimsel hem de kültürel faaliyetlere önem verdiğini belirten Rektör Çelik "Uşak Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası'nın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Keyifli bir konser olacağına inanıyorum."dedi.

Kadrosunda ülke çapında en iyi akademisyen ve müzik eğitimcilerinin olduğu orkestra Dr. Çağrı Şen şefliğinde klasik müzik, Türk Halk müziği, Türk Sanat müziği, Newage gibi birçok tarzda eserler icra ederek seyircilere müzik ziyafeti sundu.

Yoğun ilgi gören konserde Uşak Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası iki Uşak türküsünü ilk defa senfonik olarak seslendirdi.

Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar Öğr. Gör. Seyhan Canyakan'ı, Şef Dr. Çağrı Şen'i, Baş Kemancı Öğretim Görevlisi Ozan Sari'yi ve tüm ekibi kutlayarak plaket verdiler.