Uşaka Yeni Kütüphane Yapılıyor

Uşaka Yeni Kütüphane Yapılıyor

UŞAK İl Halk Kütüphanesi, yeni kütüphane binası nedeniyle, geçici olarak yeni bir binada hizmet vermeye başladı. Ünalan Mahallesi'ndeki yeni binasında hizmet vermeye başlayan İl Halk Kütüphanesi'nde Vali Seddar Yavuz incelemelerde bulundu....

UŞAK İl Halk Kütüphanesi, yeni kütüphane binası nedeniyle, geçici olarak yeni bir binada hizmet vermeye başladı. Ünalan Mahallesi'ndeki yeni binasında hizmet vermeye başlayan İl Halk Kütüphanesi'nde Vali Seddar Yavuz incelemelerde bulundu. Vali Yavuz, İl Halk Kütüphanesi'nin isminin Prof. Dr. İskender Pala İl Halk Kütüphanesi olarak değiştirildiğini söyledi.

Kütüphanenin eski binasının yıkılarak yerine Uşak'a yakışır yeni bir kütüphane binası yapılacağını belirten Uşak Valisi Seddar Yavuz, yeni kütüphane binası için proje çalışmalarının başladığını açıkladı. En kısa sürede inşaat çalışmalarının başlayacağını dile getiren Yavuz, "Bu süre zarfından kütüphanemiz yeni bir binada geçici olarak hizmet verecek. İlimize yeni bir kütüphanenin yapılması için emeği geçen milletvekillerimize ve Kütüphaneler Genel Müdürü'ne teşekkür ediyorum. Uşak'ın yetiştirdiği ve şehri en iyi şekilde temsil eden, gençlere rol model olan Prof. Dr. İskender Pala, büyük bir kadirşinaslık örneği göstererek ciddi miktarda kitap bağışında bulundu. Pala'ya, bu bağışından dolayı Uşak Valisi olarak teşekkür ediyorum. Kendisi bir kez daha ilimize olan ilgisini ve sevgisini hissettirdi. Bundan sonra kütüphanemizin ismi İskender Pala İl Halk Kütüphanesi olarak değiştirildi" dedi.

Üniversite öğrencilerinin en iyi şekilde faydalanabileceği kütüphaneyi Uşaklı okurlara kavuşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. İskender Pala ise, "Benim kitaplarımın en anlam kazanacağı yer Uşak'tır. Bu toprağın çocukları yedikleri ekmeğin, içtikleri suyun hakkını yine Uşak'a hizmet ederek vermelidir. Buna küçük bir örnek olabilmesi için kitaplarımı bağışladım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

UŞAK'A YENİ KÜTÜPHANE YAPILIYOR

UŞAK'A YENİ KÜTÜPHANE YAPILIYOR

UŞAK'A YENİ KÜTÜPHANE YAPILIYOR